Het stadsbestuur van Geel ondertekende het Bibliotheekcharter om zo een krachtig signaal te geven en de belangrijke maatschappelijke functie van onze bibliotheek te erkennen.

Jij kan ook meedoen en het charter ondertekenen.

Waarom?

Vind jij de bibliotheek een basisdienst waar elke burger recht op heeft? Vind jij het belangrijk dat jouw nieuwe gemeentebestuur in 2019 blijft investeren in de bib? ​ Vanzelfsprekend is dat niet meer. Sinds 2016 zijn steden en gemeenten niet meer verplicht om een bibliotheek te hebben. Ze bepalen nu zelf of een bibliotheek nodig is en welke werking zij moet uitbouwen.

Vind jij dat iedereen toegang moet hebben tot de diensten die de bib aanbiedt en ontwikkelt?

Onderteken dan hier deze tekst en verspreid hem onder vrienden en kennissen.

zie ook www.bibvooriedereen.be

Zo draag je bij aan een warme en duurzame samenleving met oog voor kennis, innovatie en ontmoeting. Een samenleving waarin plaats is voor iedereeen.

Hartelijk dank!