Expo door ‘t pASSt

Krachtige natuur, unieke mensen

't pASSt * wil op een creatieve manier en gebruik makend van verschillende kunstactiviteiten en bijhorende technieken (jong)volwassenen met ASS (= autisme spectrumstoornissen) in beeld brengen en hun leefwereld verbinden met het bredere publiek.

“We willen tonen wie en hoe we werkelijk zijn, hoe wij de wereld rond ons zien en welke talenten je onder ons kan vinden,”- vertelt Kristel Binnemans, oprichter van ’t pASSt en initiator van het project. Sinds dit voorjaar spendeerden een groep mensen met ASSsamen met vrijwilligers van ’t pASSt enkele dagen in hetNatuurgebied Zammelsbroek in Geel. Geïnspireerd door het landschap en uitgedaagd door hun eigen ervaringen in deze omgeving geleid door kunstenares Rasa Alksnyte** (FoAM) hebben zij een aantal kunstwerken gemaakt.

In deze tentoonstelling vind u fotografische momentopnames van verschillende wandelingen in het Zammelsbroek naast documentatie van het artistieke werk process en enkele beeldende kunstwerken die deelnemers maakten tijdens ganse traject. De fotos kwamen tot stand door het gebruik van analoge fotografie, dit liet deelnemers toe om hun artistieke invulling en het gedeelde eigenaarschap van het zelfde beeld te onderzoeken door het gebruik van multiple exposures.

Deze fotos zijn tot stand gekomen zonder enige digitale beïnvloeding en werden gemaakt door de deelnemers en de kunstenares.“Dit trage fotografische process was erg toepasselijk tijdens de langzame wandelingen in het prachtige natuurgebied in Geel,” zegt de kunstenares Rasa Alksnyte.

* 't pASSt is een initiatief in regio Geel-Zuiderkempen dóór en vóór personen met een autismespectrumstoornis (ASS). Normaal- tot hoogbegaafde (jong)volwassenen met ASS en hun directe omgeving kunnen er terecht om elkaar te ontmoeten en zich creatief te ontplooien. Zij bieden hen een veilige, aangename ontmoetingsplaats met oog voor ieders verhaal en ruimte tot verdere identiteits- en talentontwikkeling.

** Rasa Alksnyte is een Litouwse kunstenares wonend in België, zij is lid van het kunstenaars collectief FoAM (www.fo.am). Haar praktijk omhelst podium kunst, fotografie, koken tot participatieve facilitatie technieken, inclusieve onderwijs en art coaching.

Deze project werd ondersteunt door Rotary Geel , Natuurpunt en Plaatselijke Bibliotheek Geel De tentoonstelling “ Krachtige natuur, unieke mensen” is nog te bezoeken tot en met 30 September in het Plaatselijke Bibliotheek Geel ( Werft 30, 2440 Geel)

De bib heeft ook een interessant aanbod rond autisme.

Reageren is niet mogelijk op dit bericht.

Schrijfcursus

Schrijf je wel eens poëzie of een tekst voor lezers? Bleef je plezier aan schrijven en schrappen, maar heb je behoefte aan nuttige tips? Dan is deze schrijfcursus iets voor jou. Lees verder