Gopress

gepost op: 13 april 2017

Lees je krant of weekblad digitaal.

Gopress Kiosk publiceert alle Vlaamse kranten en (enkele) weekbladen van de laatste zeven dagen.

Hoe? Surf in de bib op eender welk toestel (van de bibliotheek of van jezelf) naar de website http://krantenarchief.bibliotheek.be. Kies welke krant je wil lezen, selecteer een artikel en … lezen maar. ! Opgelet: je moet wel gebruik maken van de gratis wifi van de bibliotheek.

Toestel? GoPress Kiosk werkt op alle toestellen behalve op een e-reader.

GoPress Archief Raadpleeg het digitale archief van alle Vlaamse kranten en enkele tijdschriften. Je vindt er alle artikelen die ouder zijn dan twee dagen.

Hoe? In de bib: open GoPress op een catalogus-pc. Elders: surf naar mijn.bibliotheek.be, log in en klik in de linkerkolom op de toepassing ‘GoPress Krantenarchief’. Klik op de link. Is het de eerste keer dat je van de toepassing gebruik maakt, dan moet je eerst nog de gebruiksvoorwaarden accepteren. Nadien kan je er artikels terugvinden en lezen.

Toestel? GoPress krantenarchief werkt op alle toestellen behalve op een e-reader.

Beschikbare titels in Gopress

Hieronder vind je de lijst van beschikbare kranten en tijdschriften in Gopress Krantenarchief en Gopress Kiosk.

In het krantenarchief verschijnen nieuwe artikels met 2 publicatiedagen vertraging. In de Gopress Kiosk zijn alle artikels uit deze bladen beschikbaar via de zoekfunctie, en zijn de bladen van de laatste 7 publicatiedagen beschikbaar als op zichzelf staande digitale publicaties.

• De Morgen vanaf juli 1998
  • Het Laatste Nieuws vanaf juli 1999 #
  • De Tijd vanaf januari 1998
  • De Gazet van Antwerpen vanaf januari 1996 #