De bib van Geel

Hoe word je lid en wat mag je verwachten van de bib?

Een greep uit onze folder:

Lid worden
nog geen 22 jaar? een voordeel!
Tot en met 21 jaar kun je gratis lid worden. Dat is bijvoorbeeld mooi meegenomen als je studeert en nog niet ouder bent dan 22 jaar. De bibliotheek wil graag een duwtje in de rug geven, zowel op vlak van kennis als op vlak van ontspanning.

vanaf 22 jaar betaal je abonnementsgeld
Als je iets wilt uitlenen of wil surfen op een internetcomputer, moet je je laten inschrijven aan de onthaalbalie. Bij inschrijving wordt jouw elektronische identiteitskaart (eID) als bibliotheekpas gebruikt. Indien je niet beschikt over een elektronische identiteitskaart, wordt een chipkaart gebruikt als bibliotheekpas. Hiermee kun je uitlenen, reserveren, betalen en internet in de bib raadplegen.

elektronische identiteitskaart
Bij inschrijving wordt jouw elektronische identiteitskaart (eID) als bibliotheekpas gebruikt. Indien je niet beschikt over een elektronische identiteitskaart, wordt een barcodepasje gebruikt als bibliotheekpas.

verlengen
Je kunt je materiaal verlengen met maximum eenzelfde periode.
Verlengen kan niet:

  • als het materiaal door iemand anders gereserveerd is
  • als de vervaldag van het materiaal verstreken is
  • als het een sprinter is
  • als het van een andere bib komt
  • als je bibliotheekpas verlopen is
  • als je bibliotheekpas geblokkeerd is

Verlengen kun je in de bib, telefonisch tijdens de openingsuren en via internet (je dient wel rekening te houden met een storing van 5 minuten tijdens de nacht).

Hoe voorkom je dat je bibliotheekpas geblokkeerd wordt?
Je kunt volop genieten van de dienstverlening van de bibliotheek op voorwaarde dat je met alles in orde bent en meteen je kosten betaalt. Zoniet wordt je bibliotheekpas geblokkeerd.
je bibpas is geblokkeerd wegens openstaande kosten, wat nu?
Als je de kosten meteen betaalt wordt de blokkering automatisch opgeheven en kun je gewoon verder genieten van de dienstverlening.
je brengt de materialen niet tijdig binnen, wat dan?
De boete begint te lopen. Als je dat wenst kan je al een deel van de boete betalen, zelfs als de materialen nog thuis zijn. Let er wel op dat de boete opnieuw loopt zolang de materialen
niet zijn ingeleverd. Als je veertien dagen na de vervaldatum de materialen nog niet hebt ingeleverd, wordt je bibliotheekpas geblokkeerd. De boetes blijven doorlopen. Als je de materialen inlevert en alle kosten betaalt, kan je verder genieten van de dienstverlening.

De volledige folder kun je hier vinden.

Het reglement van de bib vind je hier.