Slotfeest Boekenbende

Hoera! De Boekenbende neemt afscheid van een mooi leesjaar, en dat doen we met toeters en bellen. Iedereen, dus niet alleen leden van de Boekenbende, is welkom in de bib om mee te komen feesten. Voor alle kinderen van 6 tot 14 jaar zijn er leuke activiteiten. Vooraf inschrijven is niet nodig, maar kom zeker op tijd zodat je niets mist.

Foto Vera Van Renterghem

Auteur op bezoek

Van 10.15 tot 11.15 uur
Van opleiding is ze archeologe, maar ze werkt tegenwoordig als schrijfster. Vera Van Renterghem komt op 21 mei naar de bib om te vertellen over het schrijversberoep en waarom zij schrijver wilde worden. Natuurlijk vertelt ze ook over Oscar Cook, het hoofdpersonage uit de gelijknamige reeks die Vera schreef. Ook zijn bizarre vrienden worden niet vergeten. Aan de hand van attributen verklapt Vera het een en ander over de avonturen die ze beleven. Op het einde van de auteurslezing bedenken de kinderen samen met de auteur een nieuw personage dat in het Kraaiennest (het bejaardentehuis waar Oscar woont) komt wonen.

 

 

logo BoekTok

Hoe maak je een leuke #BoekTok?

Van 10 tot 12 uur
Tine leert je handige tips en tricks om een coole #BoekTok te maken. Een eigen smartphone is handig, maar hoeft niet. De bib voorziet enkele tablets om op te oefenen.

 

 

Tas met boeken

Pimp je boekenzak

Van 10 tot 14 uur
Maak van je bibtas een gepersonaliseerd exemplaar. Gebruik je fantasie of ga aan de slag met onze sjablonen en textielstiften.

 

 

deel cover Kapper Tom

Kapper Tom

Van 10 tot 14 uur
Kapper Tom is specialist in de “coupe à la kom”. Geïnspireerd op deze snit kan je jezelf een stijlvol boekenkapsel laten aanmeten in ons pop-up kapsalon. Ondertussen luister je naar het verhaal van deze wel erg bijzondere kapper …

 

 

Boekenbende

Word boekenbendelid

Van 10 tot 14 uur
De begeleiders van de boekenbende staan klaar om informatie te verstrekken over de werking van onze leesgroepjes. Lezers van het derde leerjaar tot en met het tweede middelbaar komen zes keer per jaar samen om een boek te bespreken. Er wordt ook telkens een creatieve verwerking van het boek gepland.

 

 

Kind dat aan het eten is

Boekenrestaurant

Van 11 tot 13 uur
Voor de kleine honger kunnen de kinderen terecht in ons boekenrestaurant. Betalen doe je er met stempels die je verkrijgt wanneer je deelneemt aan een van de bovenstaande activiteiten. Onze ober is quizmaster van dienst. Wie zijn boekenbingo wint, kan na de soep genieten van een lekker dessertje!