VOLZET - Rudi Vranckx te gast

Rudi Vranckx voorstellen hoeft niet meer. We kennen hem vooral als 'oorlogsverslaggever ter plaatse' bij internationale conflicten (Irak, Libanon, Israël, Palestina, Syrië). In deze lezing vertelt hij over zijn leven als oorlogsverslaggever in conflictgebieden. Op dit moment loopt op Eén een driedelige documentatiereeks Tussen oorlog en leven, met Rudi Vranckx en bekende Vlamingen in conflictgebieden.

foto Charlie De Keersmaecker

Het moordende kalifaat, de radicalisering van Belgische moslims, de terreuraanslagen, de vluchtelingen, de dreiging, de groeiende kloof: VRT-oorlogsreporter Rudi Vranckx ziet een wereld waarin verdraagzaamheid zwaar onder druk staat. Het is geen klassieke oorlog meer, van een zichtbare vijand aan de overkant, een oorlog om geld of olie of macht of grondgebied. Dat bekommert Vranckx, die de vlijmscherpe analyse van een nieuwe wereld maakt.

Deze lezing gaat veel verder dan het fenomeen IS. Vranckx tekent het toekomstbeeld van onze mondiale samenleving en stelt vast dat we vooral niet mogen wegkruipen in de bunkers van de angst voor elkaar.

Inschrijven is niet meer mogelijk.