Boekentips

Vind je het moeilijk om een boek te kiezen? Benieuwd welke boeken onze bibmedewerkers lezen? Elke maand ontdek je boeken waarvan An, Cindy, Evy, Ine, Ingrid, Joke, Monica en Stijn genoten hebben. Ze vertellen zelf wat hun favoriete genres zijn, er is vast iemand bij die jouw smaak heeft.

Veel leesplezier!

Stijn

Stijn

Verbeelding

Als bevlogen striplezer, tegenwoordig het brede spectrum van de literatuur verkennend, zoekt Stijn naar verhalen waar hij zich helemaal kan in onderdompelen. Als educatief medewerker en als vader van drie, ligt de focus nu op jeugdliteratuur. 

Ine

Ine

Alleslezer

Ine is zowat een alleslezer. Van zenuwslopende thrillers over heerlijk wegdromen bij een romantisch verhaal, tot bij een grappig kinderboek. Ze waagt zich ook op regelmatige basis aan non-fictie: een leuk receptje, politieke thema’s of een goede portie geschiedenis.

Cindy

Cindy

Wereldlezer

Cindy's leesvoorkeur gaat uit naar historische romans, biografieën, maatschappelijke verhalen en informatieve boeken. Af en toe waagt ze zich ook aan een graphic novel die gebaseerd is op historische feiten. Ook jeugdboeken staan regelmatig op haar leeslijst.

Ingrid

Ingrid

Spoorzoeker

Ingrid zoekt naar sporen van iemands hobbelige pad naar roem, eer of ondergang. Daarom zijn (auto)biografieën haar favoriete leesvoer. Soms leidt dat pad naar andere genres, zoals reisverhalen, psychologische en historische verhalen. Luchtige tussendoortjes, want er mag onderweg ook gelachen worden.

An

An

Gezelligheid troef!

An houdt van “gezellige” romans, het mag al eens makkelijk lezen … Evenzeer geniet ze van nieuwe kookrecepten, leuke opvoedingstips of een jeugdboek. An snuffelt ook graag tussen de prentenboeken. Af en toe stapt ze uit haar comfortzone en leest ze iets totaal anders.

Joke

Joke

Wegdromen

De interesses van Joke zijn uiteenlopend, maar ze heeft een lichte voorkeur voor romantische verhalen. In de donkere wintermaanden siddert en beeft ze al eens graag met een meeslepende detective of een thriller. Ook jeugdboeken staan op haar leesmenu. 

Monica

Monica

Verhalenverslindster

Monica is steeds op zoek naar het volgende boek dat die ‘x-factor’ heeft die haar van haar sokken blaast. Literaire romans, historische boeken, ijzingwekkende thrillers of avonturenverhalen … ze verslindt ze met plezier. Als echte stripfanaat wisselt ze ook graag geschreven taal af met een goed beeldverhaal.

Evy

Evy

Literatuurlezer

Evy laat zich graag verleiden door de cover van een boek. Haar leesstijl gaat van Brusselmans tot Tolstoj … geen echte voorkeur van schrijver, maar ze leest vooral literatuur. Een roman of thriller is niet aan Evy besteed, maar heb je een gouden tip dan duikt ze graag even in het onbekende!