Door jonge kinderen vroeg te laten kennismaken met boeken, gaat er een wereld van verbeelding én nieuwe woorden voor hen open. 

Ook de bib van Geel wil voorlezen stimuleren. Als je al vanaf heel jong met je kind praat en samen in boekjes kijkt, heeft hij het later makkelijker op school. Dat is zelfs bewezen. Ook daarom zijn wij ook een Boekstart-bib en krijgen baby's en peuters in onze bib extra aandacht. 

Hoe werkt het?

Babypakket

In het pakket dat je in een Boekstart-gemeente krijgt als je kind zes maanden oud is, zit een eerste zacht voelboekje. Daarnaast vind je er ook de infobrochure ‘Baby’s houden van boeken. Een gids voor grote mensen.’ en de Boekstart-groeimeter in terug.

Woon je in een Boekstart-gemeente (Geel is een Boekstartgemeente) en heb je met je baby een afspraak in een consultatiebureau van Kind en Gezin? Dan zal de vrijwilliger die je verwelkomt je het pakket meegeven. Ga je niet bij Kind en Gezin op consultatie of is er geen bureau in je gemeente? Vraag dan in de bibliotheek naar je Boekstart-babypakket.

Peutertas

Als je kind 15 maanden oud is, krijg je bij Kind en Gezin een bon om je Boekstart-peutertas in de bibliotheek op te halen. In de bibliotheek krijg je een mooie tas met twee kartonboeken: een aanwijsboek en een eerste peuterverhaaltje. De brochure ‘Peuters houden van boeken. Met boeken de wereld ontdekken.’ geeft je meer informatie over taalontwikkeling en hoe boeken de leefwereld van je peuter vergroten. Leesplezier staat voorop!

Woon je in een Boekstart-gemeente en ga je niet bij Kind en Gezin op consultatie of is er geen bureau in je gemeente? Vraag dan in de bibliotheek naar de Boekstart-peutertas.

Op boekstart.be vind je alle info over dit leesproject. 

Filmpjes

Boekstart is een programma van Iedereen Leest in samenwerking met de openbare bibliotheken en Kind en Gezin. 

Boekstart