Boek

ACSI Campinggids Europa 2023 (set)

ACSI (auteur)

ACSI Campinggids Europa 2023 (set)

De ideale camping voor uw vakantie: wij kennen hem!
Snel en eenvoudig een camping vinden die bij u past? Dat doet u met de tweedelige ACSI Campinggids Europa! In deze ultieme campinggids vindt u alles over maar liefst 7.950 campings in 29 verschillende landen. Heel handig tijdens de voorbereiding op uw kampeervakantie en ook ideaal voor onderweg.
Want waar u ook heen wilt, met dit over
Titel
ACSI Campinggids Europa 2023 (set)
Auteur
ACSI
ISBN
9789493182387

Over ACSI

ACSI (Auto Camper Service International) is een toeristische informatieservice voor bezoekers van campings in Europa.

Geschiedenis

Oprichting

ACSI werd opgericht in 1965 door de Nederlander Ed van Reine. Hij trof in 1965 op een Spaanse camping het bordje 'vol' aan. Samen met enkele collega's uit het onderwijs filosofeerde hij over het idee om in Nederland een reserveringssysteem op te zetten voor populaire campings.

De eerste uitgave, stencils met informatie over 55 campings samengesteld door Van Reine en twee mede-onderwijzers, werd voor 1 gulden (€ 0,45) verkocht. De eerste gedrukte uitgave was de derde versie met 250 campings. Het werd onmogelijk deze campings met een paar man te bezoeken, de eerste inspecteurs werden geworven. Tevens verzochten campings tegen betaling extra tekst en foto’s te plaatsen in de gids. Vanaf toen ontstond het medium campinggids. In 2006 insp…Lees verder op Wikipedia