Boek
Nederlands

Jochem : een familiegeschiedenis

Alex Verburg (auteur)

Jochem : een familiegeschiedenis

Kan een leugen uit liefde begaan niet meer waarheid in zich dragen dan een waarheid zonder genade?

'Jochem' vertelt het verhaal van drie generaties en hun bakermat, de boerenhoeve Patrimonium. Een geschiedenis van raadselachtige verbanden, van onmacht en overmoed, verlies en verlangen. Alex Verburg neemt de lezer mee in een zoektocht naar verbinding en troost.
Titel
Jochem : een familiegeschiedenis
Auteur
Alex Verburg
Taal
Nederlands
Uitgever
Utrecht: Uitgeverij Magonia, 2022
304 p.
Verschijningsdatum
15-11-2022
ISBN
9789492241528 (paperback)

Over Alex Verburg

Alex Verburg (Den Haag, 13 december 1953) is een Nederlandse schrijver.

Alex Verburg is van oorsprong journalist, onder andere bij de Texelse Courant en uitgaven van het uitgeversconcern VNU. Drie journalistieke producties van grotere omvang van zijn hand vormen levensbeschrijvingen van pater Van Kilsdonk, Liesbeth List en van Hank Heijn, de weduwe van de in 1987 vermoorde Gerrit Jan Heijn.

Zijn debuut als romanschrijver was Het huis van mijn vader, dat verscheen in 2002. Later volgde de roman En najagen van wind (verschenen in 2004). In beide boeken is de erotische spanning duidelijk voelbaar. Daarbij gaat het in Het huis van mijn vader onder meer over de relatie tussen een beginnende puber en een man van in de twintig, en in En najagen van wind over het leren omgaan met bi-seksuele gevoelens.

Een ander door Alex Verburg beoefend literair genre is dat van het schrijven van theaterteksten. Zo publiceerde hij in 2003 ter gelege…Lees verder op Wikipedia