E-boek
Nederlands

De genade van de Radch

Ann Leckie (auteur), Mariëtte van Gelder (vertaler)
De Genade van de Radch is het vervolg op Ann Leckies Het Recht van de Radch en Het Zwaard van de Radch, waarmee ze de vijf grootste fantasy- en sf-awards won. Heel even leek het erop dat Breq, de soldaat die ooit een oorlogsschip was, alles onder controle had. Maar dan wordt tijdens een zoektocht in de sloppenwijken van Station Athoek iemand gevonden die niet hoort te bestaan, verschijnt er een b
Titel
De genade van de Radch
Auteur
Ann Leckie
Vertaler
Mariëtte van Gelder
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2017
ISBN
9789024576746
CloudLibrary
3hwvug9

Over Ann Leckie

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Henry Harel

Ann Leckie (geboren in 1966) is een Amerikaans auteur van scifi- en fantasyliteratuur. Haar debuutroman Het recht van de Radch in 2013 won de Hugo Award, de British Science Fiction Award, de Arthur C. Clarke Award, de Nebula Award en de Locus Award for Best First Novel. Ook haar vervolgromans werden goed ontvangen. Naast romans schrijft ze ook korte verhalen.

Leckie groeide op in St. Louis in Missouri, waar ze al op jonge leeftijd sciencefictionwerken schreef. De meeste hiervan werden niet gepubliceerd. Na de geboorte van haar kinderen nam ze weer de tijd om te gaan schrijven en ditmaal was ze meer succesvol.

Haar boeken zijn naar het Nederlands vertaald door Mariëtte van Gelder.

Bibliografie

Imperial Radch-trilogie

  • Ancillary Justice (2013) (nl: Het recht van de Radch) Bekroond met een Hugo Award en een Nebula award
  • A…Lees verder op Wikipedia