Boek
Nederlands

Het is oké om kwaad te zijn op het kapitalisme

Bernie Sanders (auteur), John Nichols (auteur)
+1
Het is oké om kwaad te zijn op het kapitalisme
×
Het is oké om kwaad te zijn op het kapitalisme Het is oké om kwaad te zijn op het kapitalisme

Het is oké om kwaad te zijn op het kapitalisme

Uiteenzetting van de politieke visie van de Amerikaanse senator (1941), waarbij hij het moderne kapitalisme bekritiseert.
Extra onderwerp
Humo
Titel
Het is oké om kwaad te zijn op het kapitalisme
Auteur
Bernie Sanders John Nichols
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
It's OK to be angry about capitalism
Uitgever
[Voorschoten]: Bot uitgevers, 2023
365 p.
ISBN
9789083300580 (paperback)

Besprekingen

Een uiteenzetting van de politieke standpunten van de Amerikaans senator (1941) en een kritiek op het kapitalisme. Sanders analyseert de destructieve aard van het kapitalistische systeem en betoogt dat onbegrensd kapitalisme verantwoordelijk is voor ongekende inkomens- en vermogensongelijkheid en het ondermijnen van de democratie. Hij pleit voor erkenning van economische rechten als mensenrechten en streeft naar een samenleving die een fatsoenlijke levensstandaard voor iedereen biedt. Aanjagend en informatief geschreven. Voor de meer geoefend lezer. Bernie Sanders (New York, 1941) is een Amerikaanse politicus en senator, en het langstzittende onafhankelijke lid van het Amerikaans Congres.

Over Bernie Sanders

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Gage Skidmore from Surprise, AZ, United States of America

Bernard (Bernie) Sanders (New York, 8 september 1941) is een Amerikaans politicus. Hij zetelde van 1991 tot 2007 namens Vermont in het Huis van Afgevaardigden en is sindsdien senator voor Vermont. Sanders is de langstzittende onafhankelijke in de geschiedenis van het Amerikaans Congres. In 2015–16 ondernam Sanders een poging om presidentskandidaat te worden voor de Democratische Partij, maar verloor hij de voorverkiezingen van Hillary Clinton. In 2020 was hij opnieuw kandidaat maar verloor van Joe Biden.

Sanders is een democratisch-socialist, verzet zich tegen de te grote economische ongelijkheid en pleit onder meer voor een nationale ziekteverzekering, gratis hoger onderwijs en een ambitieuze Green New Deal in de strijd tegen klimaatopwarming. Sanders wil de militaire uitgaven terugschroeven en beter samenwerken met andere landen. Sinds zijn presidentscampagne in 2015–16 hebben Sanders' standpunten een grote invloed gehad op de Democratische Partij.

Het publie…Lees verder op Wikipedia