E-boek
Nederlands

Ultra : de marathon voorbij

Bram Bakker (auteur)

Ultra : de marathon voorbij

Hét hardloopboek voor iedereen met een lange adem

Het lijkt bijna een wet bij hardlopers: hoe ouder, hoe verder. Zou dat zijn omdat ze trager en bedachtzamer worden? En hun leven minder hectisch en meer gelijkmatig verloopt, net als de lange afstanden?
Na boeken over de halve en de hele marathon verkende Bram Bakker (inmiddels 55) ook de afstanden áchter de marathon. In Zuid-Afr
Onderwerp
Ultralopen
Titel
Ultra : de marathon voorbij
Auteur
Bram Bakker
Taal
Nederlands
Uitgever
[Plaats van uitgave niet vastgesteld]: Singel Uitgeverijen, 2019
ISBN
9789029534048
CloudLibrary
3h8fcr9

Over Bram Bakker

CC BY 3.0 - Foto van/door B.M. Elzinga

Bram Bakker (Zwolle, 29 oktober 1963) is een Nederlandse voormalig psychiater, schrijver en columnist.

Loopbaan

Na het gymnasium studeerde Bakker van 1982 tot 1991 geneeskunde aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Van 1992 tot 1999 volgde hij de opleiding psychiatrie in de Valeriuskliniek in Amsterdam en het VU medisch centrum. In 2000 promoveerde Bakker aan de Vrije Universiteit op de behandeling van angstaanvallen en ging datzelfde jaar aan de slag als psychiater in het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis in Amsterdam.

In 2003 publiceerde Bakker het boek Te gek om los te lopen. Misverstanden in de psychiatrie, waarin hij fulmineerde tegen het naïeve optimisme van de antipsychiatrie in Nederland en een pleidooi hield voor meer evidence-based medicine in de geestelijke gezondheidszorg. Na de publicatie werden twee tuchtzaken tegen hem aangespannen omwille van 'grensoverschrijdend gedrag' en werd hij ontslagen.

Vanaf 20…Lees verder op Wikipedia