Strip
Nederlands

Barney Bear & Benny Burro : het complete verzamelwerk

Carl Barks (auteur)

Barney Bear & Benny Burro : het complete verzamelwerk

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Titel
Barney Bear & Benny Burro : het complete verzamelwerk
Auteur
Carl Barks
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The Carl barks big book of barney Bear
Uitgever
[Breda]: Dark Dragon Books, 2020
240 p. : ill.
ISBN
9789463735797 (hardback)

Besprekingen

Voordat Carl 'Duckman' Barks (1901-2000) aan de slag ging met Donald Duck en Oom Dagobert, tekende hij verhalen over Barney Bear en het ezeltje Benny. Barney is ook bekend vanwege korte tekenfilms. In deze verzamelbundel de originele strips van het tekentalent Barks. Waarbij de stijl, die hij later gebruikte bij Donald Duck, goed te herkennen is. De originele uitgaven zijn gescand. Het kleurenpalet oogt wat ouderwets. De lijnen en inkleuring zijn niet altijd even scherp. Met op de eerste bladzijden een informatief dossier van twaalf pagina’s over de geschiedenis van de beer en het ezeltje. Een voorwoord van Jeff Smith, de maker van 'Bone'. Voor liefhebbers en verzamelaars van de goedgemutste beer en het pientere ezeltje.

Over Carl Barks

Carl Barks (Merrill, 27 maart 1901 – Grants Pass, 25 augustus 2000) was een Amerikaanse striptekenaar die beroemd werd door het schrijven en tekenen van Donald Duck-verhalen. Het verkrijgen van die roem was op zich een prestatie, want Duck-verhalen werden oorspronkelijk altijd op naam van Disney gezet. Barks bedacht onder meer Duckstad en een groot deel van de bewoners van deze stad. Vandaar dat zijn bijnaam 'de duckman' was.

Biografie

Barks startte zijn carrière als illustrator voor de krant Calgary Eye-opener in Minneapolis in 1928. Barks begon voor het bedrijf van Walt Disney (Disney Studios) te werken in 1935, een jaar na het debuut van Donald Duck. Hij werkte samen met anderen aan animatiefilms als Donald's Nephews (1938), Donald's Cousin Gus (1939), Timber (1941), The Vanishing Private (1942) en The Plastics Inventor (1944).

Barks nam in 1942 ontslag bij de Disney Studios. Ni…Lees verder op Wikipedia