Renfield, knecht van graaf Dracula, probeert uit alle macht een einde te maken met de ongezonde relatie met zijn meester.
Titel
Renfield
Regisseur
Chris McKay
Acteur
Nicholas Hoult Awkwafina Nicolas Cage
Componist
Marco Beltrami 1966-
Taal
Engels
Uitgever
Universal Studios, © 2023
1 dvd-video
Oorspr. opname
2023
Speelduur
89 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Duits, Italiaans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels voor slechthorenden, Duits, Italiaans
EAN
5053083258214

Besprekingen

Komische horrorfilm. Nicholas Hoult speelt de rol van Renfield, de gemartelde assistent van de meest narcistische baas uit de geschiedenis: Dracula (Nicolas Cage). Eeuwenlang heeft Renfield Dracula slaafs gediend door de prooi van zijn meester te bemachtigen en al zijn bevelen uit te voeren, hoe laaghartig ook. Maar nu is Renfield klaar om op zoek te gaan naar een nieuw leven buiten de schaduw van de Prins der Duisternis, als hij er maar achter kan komen hoe hij de giftige, afhankelijke relatie kan beëindigen. IMDb-score: 6,4/10.

Over Chris McKay

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Gage Skidmore

Chris McKay (Winter Park) is een Amerikaanse film- en televisieregisseur, monteur en animator.

Biografie

Chris McKay werd geboren in Winter Park (Florida), maar groeide op in Chicago. In zijn jeugd werd hij sterk beïnvloed door het werk van Alfred Hitchcock. Hij studeerde twee jaar als filmstudent aan de Southern Illinois University en behaalde zijn diploma uiteindelijk aan Columbia College Chicago.

Televisie

McKay werkte na zijn studies in een bedrijf dat video- en filmmateriaal verhuurde. Nadat hij zijn eigen materiaal had aangeschaft, begon hij met het filmen en monteren van korte films, muziekclips en experimentele video's. Nadien ging hij bij een productiebedrijf aan de slag als filmmonteur, waar hij in 2002 zijn eerste film, 2wks, 1yr, maakte.

In 2004 verhuisde hij naar Los Angeles, waar hij monteur werd voor de animatiestudio ShadowMachine. Bij dat bedrijf werkte…Lees verder op Wikipedia