Sectie 20 moet voorkomen dat een door de Albanese maffia gekidnapte biochemicus een biologisch wapen ontwikkeld.
Titel
Strike back. Season 7
Naar het werk van
Chris Ryan 1961-
Acteur
Alin Sumarwata Warren Brown Daniel MacPherson
Taal
Engels
Uitgever
HBO, © 2020
2 dvd-video's
Speelduur
10 x 45 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels voor slechthorenden Cinemax productie
EAN
5051888251140

Besprekingen

Britse actieserie (2010-) gebaseerd op de boeken van Chris Ryan. De serie volgt de belevenissen van Section 20, een zeer geheime spionageafdeling van het Britse leger. De teamleden reizen de hele wereld rond om het internationale terrorisme te bestrijden. De opeenvolgende series hebben een eigen titel, het zevende seizoen heet 'Vendetta' en wordt in IMDb en Wikipedia geteld als het achtste seizoen. De Brit Michael Stonebridge (Philip Winchester) en de Amerikaan Damien Scott (Sullivan Stapleton) uit de eerste vijf series hebben het team verlaten. Nieuwe personages zijn onder meer sergeant Samuel Wyatt (Daniel MacPherson) en sergeant Thomas McAllister (Warren Brown). In dit seizoen komt Sectie 20 weer bijeen om een biochemicus te redden die in Kosovo als gijzelaar wordt vastgehouden door de Albanese maffia. Als de situatie escaleert, komt een duister complot aan het licht om de ontwikkeling van een biologisch wapen te verdoezelen. Tien afleveringen.

Over Chris Ryan

Chris Ryan (1961, Rowlands Gill) was een Britse soldaat en is tegenwoordig schrijver. De naam Chris Ryan is een pseudoniem van Colin Armstrong. In 1984 trad hij toe tot de Special Air Service (SAS). Ryan was lid van het team Bravo Two Zero dat tijdens de Eerste Golfoorlog achter vijandelijke linies operaties uitvoerde. Ryan is de enige soldaat van het acht man tellende team die uit Irak wist te ontsnappen naar neutraal gebied. Ryan legde 200 mijl (ong. 322 km) te voet af, terwijl hij achtervolgd werd door Iraakse soldaten. Drie andere leden van het team hebben de missie niet overleefd en de overige vier leden, onder wie teamleider Andy McNab zijn gevangengenomen en gemarteld.
Later zijn deze vier weer vrijgelaten, en teruggebracht naar Engeland. Chris Ryan heeft voor zijn acties tijdens de missie de Military Medal ontvangen.

Na zijn vertrek uit de SAS heeft Ryan een aantal boeken geschreven, waaronder The One That Got Away (De achtste man). In dit b…Lees verder op Wikipedia