Boek
Nederlands

Bloemen voor een boerendochter

Clemens Wisse (auteur)

Bloemen voor een boerendochter

Enige tijd nadat zijn vrouw bij de geboorte van hun vierde kind in het kraambed is overleden, kiest een boerenknecht voor de toekomst van zijn kinderen door met een boerendochter te huwen.
Titel
Bloemen voor een boerendochter
Auteur
Clemens Wisse
Taal
Nederlands
Uitgever
Utrecht: Z&K, © 2021
216 p.
ISBN
9789020542660 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Boerenknecht Piet Kleiweg verliest zijn vrouw bij de geboorte van hun vierde kind waardoor er een zware taak komt op de schouders van Piets moeder en oudste dochter Jaantje. Wat tijd later is Piet klaar voor een andere vrouw in zijn leven en kan hij kiezen tussen de zorgzame weduwe Aagt Baars en Ria Ploeger, dochter van een boer wat Piet zelfstandig zou maken. Hij kiest vanwege de toekomst van zijn kinderen voor Ria maar door haar vergroeiing sterft ook zij in het kraambed. Ondertussen melden zich vrijers voor Jaantje maar verschil in stand speelt op. Het slot van het boek laat zien dat zowel Piet als Jaantje hun weg naar een gelukkige toekomst vinden. Een prettig leesbare streekroman die zich afspeelt in een katholiek milieu aan het begin van de twintigste eeuw en die goed het grote verschil laat zien tussen arm en rijk, een thema dat vaak voorkomt in de boeken van de schrijver.

Over Clemens Wisse

Clemens Wisse (Oud Ade, 4 juli 1935) is een Nederlandse schrijver van voornamelijk boerenromans. Hij schreef zijn eerste roman in 1984, maar het duurde wel 7 jaar voordat hij hem uitbracht. Een uit de hand gelopen hobby noemt hij het schrijven zelf. Zijn oeuvre omvat meer dan 30 werken.

Leven en werk

Wisse kwam uit een een groot gezin. Hij was de tiende uit een gezin van veertien kinderen. Zijn vader Cornelis Wisse was timmerman en zijn moeder Wieske (Ludovica) Saintfiet was tijdens de Eerste Wereldoorlog uit België gevlucht.

Na een aantal avondcursussen, die hij volgde na zijn middelbareschoolopleiding, ging hij in het bedrijfsleven aan het werk en specialiseerde zich in pr en communicatie. In zijn vrije tijd schreef hij al boeken. Vanaf zijn pensionering, in het jaar 2000, werkte hij aan uitbreiding van zijn oeuvre, waarbij hij vooral herinneringen over leven op het boerenland uit zijn jeugd in zijn boeken verwerkt…Lees verder op Wikipedia