E-boek
Nederlands

Poorten van Hades

Ook verschenen als Inferno op zee

Clive Cussler (auteur), Piet Dal (vertaler)

Poorten van Hades

Ook verschenen als Inferno op zee

In de reeks:
Dirk Pitt; 16
Genre:

Tijdens de eerste reis van het luxe cruiseschip Emerald Dolphin breekt er plotseling brand uit. Spoedig daarna zinkt het schip. Wat is de oorzaak van deze verschrikkelijke ramp? Waarom is het alarm niet afgegaan? Wat is het verband tussen de schipbreuk en het gegeven dat het schip was voorzien van hypermoderne, nieuwe motoren?
Dirk Pitt, leider van NUMA (National Underwater & Marine Ag

Titel
Poorten van Hades
Ook verschenen als
Inferno op zee
Auteur
Clive Cussler
Vertaler
Piet Dal
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Valhalla rising
Uitgever
Vianen: The House of Books, 2012
1 digitaal bestand
ISBN
9789044337020
CloudLibrary
abshbwz9

Andere formaten:

Over Clive Cussler

Clive Cussler (Aurora (Illinois), 15 juli 1931 – Scottsdale (Arizona), 24 februari 2020) was een Amerikaans schrijver van avonturenromans. Wereldwijd verkocht hij meer dan 125 miljoen boeken.

Levensloop

Cussler groeide op in Alhambra, Californië. Voordat hij dienst deed in de Koreaanse Oorlog als vliegtuigtechnicus, zat hij nog twee jaar op school op het Pasadena City College. Na zijn ontslag werd hij tekstschrijver en later reclamemaker voor radio en tv. Daarmee behaalde hij verschillende onderscheidingen.

In 1965 begon hij te schrijven aan zijn eerste boek, dat uiteindelijk in 1973 uitkwam. Hier kwam Dirk Pitt ook in voor, die in veel meer boeken van hem zou verschijnen. Later nam Kurt Austin als nieuwe hoofdpersoon de fakkel over van Dirk, in de serie van de NUMA-files. In alle boeken speelt de organisatie NUMA, die aan oceanografisch onderzoek doet, een belangrijke rol.

Cl…Lees verder op Wikipedia