E-boek
Nederlands

Titanic

Ook verschenen als Licht de Titanic!

Clive Cussler (auteur), Ef Leonard (vertaler)

Titanic

Ook verschenen als Licht de Titanic!

In de reeks:
Genre:

In het voorjaar van 1912 maakte de Titanic zijn eerste reis. Een legendarische ondergang, omgeven door onopgeloste mysteries. Had het schip in zijn kluizen een enorme schat aan het zeldzame, kostbare byzanium?
1987. De Amerikaanse regering maakt plannen om het schip te lichten, wat leidt tot geheimzinnige activiteiten bij de Russische geheime dienst, die de berging wil saboteren.

Titel
Titanic
Ook verschenen als
Licht de Titanic!
Auteur
Clive Cussler
Vertaler
Ef Leonard
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Raise the Titanic!
Uitgever
Vianen: The House of Books, 2014
1 digitaal bestand
ISBN
9789044343182
CloudLibrary
absoow89

Andere formaten:

Over Clive Cussler

Clive Cussler (Aurora (Illinois), 15 juli 1931 – Scottsdale (Arizona), 24 februari 2020) was een Amerikaans schrijver van avonturenromans. Wereldwijd verkocht hij meer dan 125 miljoen boeken.

Levensloop

Cussler groeide op in Alhambra, Californië. Voordat hij dienst deed in de Koreaanse Oorlog als vliegtuigtechnicus, zat hij nog twee jaar op school op het Pasadena City College. Na zijn ontslag werd hij tekstschrijver en later reclamemaker voor radio en tv. Daarmee behaalde hij verschillende onderscheidingen.

In 1965 begon hij te schrijven aan zijn eerste boek, dat uiteindelijk in 1973 uitkwam. Hier kwam Dirk Pitt ook in voor, die in veel meer boeken van hem zou verschijnen. Later nam Kurt Austin als nieuwe hoofdpersoon de fakkel over van Dirk, in de serie van de NUMA-files. In alle boeken speelt de organisatie NUMA, die aan oceanografisch onderzoek doet, een belangrijke rol.

Cl…Lees verder op Wikipedia