Boek
Nederlands
Een vrouw komt na het verlies van de liefde van haar leven terecht in een klein havenstadje aan de kust van Cornwall. Hier ontmoet ze een vrouw die haar een verhaal vertelt waarin ze zich herkent, wat haar de kracht geeft om weer in de liefde te geloven.
Titel
Een kamer aan zee
Auteur
Corina Bomann
Vertaler
Jolanda Te Lindert
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Ein Zimmer über dem Meer
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, © 2023
347 p.
ISBN
9789022599310 (paperback)

Besprekingen

Een meeslepende roman over Kim, die na het verlies van haar geliefde blindelings op een trein stapt en terechtkomt in een klein havenstadje in Cornwall. Daar ontmoet ze Janet, die haar het verhaal vertelt van Leandra, een vrouw met een vergelijkbaar verleden die uiteindelijk als vuurtorenwachter in het dorp bleef. Dit tragische liefdesverhaal raakt Kim diep en geeft haar de kracht om weer in de liefde te geloven. Vriendelijk, sentimenteel en zeer toegankelijk geschreven. Corina Bomann (Parchim, 1974) is een internationaal bekende Duitse schrijver. Ze schreef vele boeken. Haar werk werd in meer dan vijftien landen uitgegeven.

Over Corina Bomann

Corina Bomann (Parchim, 7 maart 1974) is een Duitse schrijfster van romans.

Levensloop

Bomann bracht in 2001 haar eerste boek uit in Duitsland met de titel Der Schattengeist. In 2014 verscheen haar eerste Nederlandstalige boek onder de naam Het vlindereiland, dit was een vertaling van haar Duitse boek Die Schmetterlingsinsel uit 2012.

In Nederland heeft Bomann haar naamsbekendheid voornamelijk te danken nadat ze doorbrak met haar boeken uit de De vrouwen van de Leeuwenhof-reeks waarvan ze binnen een jaar tijd meer dan 140.000 exemplaren verkocht.

Bibliografie

Bestseller 60

Lees verder op Wikipedia