Boek
Nederlands

Bespaar op energie! : meer dan 300 praktische tips en trucs!

De Vrek (auteur)

Bespaar op energie! : meer dan 300 praktische tips en trucs!

Verzameling praktische tips voor het besparen op elektriciteit, gas en water.
Extra onderwerp
SDG
Titel
Bespaar op energie! : meer dan 300 praktische tips en trucs!
Auteur
De Vrek
Taal
Nederlands
Uitgever
Culemborg: Van Duuren Media, © 2023
104 p. : ill.
ISBN
9789463562959 (paperback)

Besprekingen

Een informatief boek met meer dan 300 tips om te besparen op elektriciteit, gas en water, zowel thuis als op het werk. Met gedetailleerde tips over o.a. isolatie, zelf energie opwekken, de thermostaat, de verwarming, waterontharders, stroommeters, waterkokers, afzuigkappen, de koelkast, en veel meer. Praktisch, helder en zeer toegankelijk geschreven, waarbij de lezer in de u-vorm wordt aangesproken. Met enkele zwart-wit illustraties.

Over De Vrek

De Vrek (originele titel: L'Avare ou l'École du mensonge) is een karakterkomedie van Molière in vijf bedrijven gecreëerd in het theater van het Palais-Royal te Parijs op 9 september 1668. Het onderwerp is sterk geïnspireerd op De pot met goud van Titus Maccius Plautus.

Rolverdeling

Samenvatting

Akte I: Drie huwelijksplannen
De intrige voltrekt zich in Parijs. De rijke en hebzuchtige Harpagon heeft twee kinderen: Elise die verliefd is op Valère, een Napolitaanse edelman, intendant van haar vader, en Cléante die wil trouwen met Mariane, een jong onvermogend weesmeisje. Cléante kan het niet verkroppen dat zijn vaders hebzucht zijn liefdesplannen in de weg staat. Harpagon is geobsedeerd door de gedachte dat iemand de pot met tienduizend goudstukken die hij in de tuin verstopte zou ontdekken en ontvreemden. Achterdochtig als hij is, wantrouwt hij iedereen, zelfs zijn kin…Lees verder op Wikipedia