Boek
Nederlands

Manja of de zeven lagen der ziltheid

Dimitri Leue (auteur), Eline Van Eerdenbrugh (illustrator)
+1
Manja of de zeven lagen der ziltheid
×
Manja of de zeven lagen der ziltheid Manja of de zeven lagen der ziltheid
Genre:
Een restaurateur in een museum ziet zich, tijdens het herstellen van de schilderijen, gedwongen om ook het eigen leven onder handen te nemen.
Om moedig laag na laag te verwijderen en daardoor dichter bij de drang en de droom te komen, en zo eindelijk weg te zijn van het eindeloze hunkeren.
Onderwerp
Museums, Identiteit
Titel
Manja of de zeven lagen der ziltheid / Dimitri Leue ; ill. van elineveer
Auteur
Dimitri Leue 1974-
Illustrator
Eline Van Eerdenbrugh
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Manteau, 2022
143 p. : ill.
ISBN
9789022339374 (paperback)

Over Dimitri Leue

CC BY 3.0 - Foto van/door Dimitri Leue

Dimitri Leue (Wilrijk, 18 april 1974) is een Vlaamse acteur, schrijver en scenarist.

Carrière

Hij acteerde in verschillende Vlaamse televisieseries en films, zoals: Omelette à la flamande, De Vliegende Doos en de Liegende Doos, Lange nacht, Windkracht 10, Vergeten straat, Shades, Het Peulengaleis, De Rederijkers, 10 jaar leuven kort, Bedankt voor de zalm, Team Spirit, Team Spirit - de serie, Team Spirit 2 en Team Spirit - de serie 2. In 2011 speelde hij een gastrol in Witse.

Leue is ook lid van de theatergroep De Kakkewieten, samen met onder andere Pieter Embrechts, Tine Embrechts en Adriaan Van Den Hoof. Samen met zijn goede vriendin Tine Reymer heeft hij verschillende kindertheatervoorstellingen opgevoerd. Samen met Pieter Embrechts bracht Leue ook de kindermusical Sunjata.

Leue is ook een schrijver: theater ('Het Kleine Sterven, Maura, Zee-majeur, Zee-Mineur, Azen, Sind…Lees verder op Wikipedia