Strip
Nederlands

De kinderen van Sitting Bull & Made in the U.S.A.

Edmond Baudoin (auteur)
+1
De kinderen van Sitting Bull & Made in the U.S.A.
×
De kinderen van Sitting Bull & Made in the U.S.A. De kinderen van Sitting Bull & Made in the U.S.A.

De kinderen van Sitting Bull & Made in the U.S.A.

Baudoin vertelt het ongelooflijke verhaal van zijn grootvader, die op jonge leeftijd aanmonsterde op een schip van de grote vaart, diverse malen schipbreuk leed, strandde in Amerika, meehielp met het bouwen van de Golden Gate bridge, bevriend raakte met Buffalo Bill, een ontmoeting had met opperhoofd Sitting Bull en nog veel meer... In zijn epiloog vertelt de auteur over zijn eigen reis naar Canad
Titel
De kinderen van Sitting Bull & Made in the U.S.A.
Auteur
Edmond Baudoin
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Les enfants de Sitting Bull ; Made in U.S.
Uitgever
Haarlem: Sherpa, © 2020
95 p. : ill.
Aantekening
Vertaling van twee eerdere Franstalige albums: Made in US (L'Association, 1995) en Les Enfants de Sitting Bull (Gallimard, 2013)
ISBN
9789089882264 (hardback)

Over Edmond Baudoin

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Thomas Salva

Edmond Baudoin (Nice, 1942) is een Franse striptekenaar. Hij tekent voornamelijk autobiografische stripverhalen in zwart-wit.

Hij werkte eerst als kaderlid in een onderneming voor in 1973 zijn eerste strip werd gepubliceerd in Le Canard sauvage. Daarna verscheen werk van hem in de striptijdschriften Circus, L'Écho des Savannes en Pilote. Vanaf 1981 werden zijn strips uitgegeven bij Glénat en daarna bij Futuropolis. Avis de recherche bij die uitgeverij maakte hij op scenario van Frank. Met diezelfde scenarist werkte Baudoin later samen bij Les humanoïdes associés. Vanaf 1988 tekende hij op scenario van Lob strips voor het tijdschrift (À Suivre) rond het personage Carla, een verleidelijke, vrouwelijke taxichauffeur.

De striproman De vier stromen, in samenwerking met Fred Vargas, won de Prix Alph-Art van beste scenario op het Internationaal stripfestival van Angoulême 2001.

Nederlandse uitgaven

D…Lees verder op Wikipedia