Makkelijk lezen
Nederlands

Diep in de jungle

Ellen Labrecque (auteur)
+1
Diep in de jungle
×
Diep in de jungle Diep in de jungle

Diep in de jungle

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Waar kun je jungles of tropische regenwouden vinden en uit welke lagen bestaan deze gebieden? Lees waarom we zo weinig weten over deze oerwouden. Met grote kleurenfoto's. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.
Onderwerp
Oerwouden
Titel
Diep in de jungle
Auteur
Ellen Labrecque
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Jungle worlds
Editie
1
Uitgever
Zoetermeer: NBD Biblion, 2014
32 p. : ill.
ISBN
9789462020665 (hardback)

Besprekingen

In dertien korte hoofdstukken van twee pagina’s beschrijft de auteur wat een jungle is en hoe wetenschappers de jungle onderzoeken. Ook de vier lagen van de jungle (bosbodem, struiklaag, kroonlaag en woudreuzen) komen aan bod, met een handig schematisch overzicht erbij. In elk hoofdstuk staat links een tekst van maximaal vier zinnen in een grote letter, met daaronder een kleurenfoto. Rechts is telkens een paginagrote afbeelding opgenomen met een kadertekst (met ‘Wow!’ als kopje), ook weer in een grote letter. Het handzame boek bevat overzichtsfoto’s, zoals van het Amazonegebied, en foto’s van details zoals dieren en planten. De informatie is beknopt gehouden. Dit is geen boek voor kinderen die het naadje van de kous willen weten, wel voor kinderen die moeite hebben met lezen of met informatie verwerken. Voor hen is het een heldere eerste kennismaking met de jungle. Met woordenlijst, meer-wetenpagina (websites en boeken) en register. Het boek, dat deel uitmaakt van de subserie 'Aan het…Lees verder

Diep in de jungle

Dit boek laat je kennis maken met de meest ontoegankelijke gebieden op aarde. Jungles bedekken zo'n 5 % van het aardoppervlak. De jungle wordt ook wel oerwoud, regenwoud en rimboe genoemd. Meer dan de helft van alle planten- en diersoorten op aarde leeft in de jungle. Er zijn vier lagen in de jungle: de bosbodem, de struiklaag, de kroonlaag en de woudreuzen. Elke laag heeft zijn eigen dieren en planten. Onderzoekers trachten volop planten te zoeken die kunnen dienen om medicijnen van te maken. Zo'n 25 % van onze medicijnen zijn door de wetenschappers in de jungle ontdekt. Er leven ook mensen in de jungle, sommige groepen hebben geen contact met de buitenwereld. Ze leven van planten en dieren uit de jungle. Tegenwoordig helpen satellieten om de jungle van bovenaf te onderzoeken. We moeten vooral de jungle beschermen tegen de ontbossing. Eens de jungle weg is, komt ze nooit meer terug.

Informatief boek geschreven op een toegankelijk leesniveau met eenvoudig taalgebruik. Kl…Lees verder