Strip
Nederlands

Een zoem voor jou

Gary Northfield (auteur), Edward Van de Vendel (vertaler)
+1
Een zoem voor jou
×
Een zoem voor jou Een zoem voor jou
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Derek het schaap is altijd op zoek naar het lekkerste, sappigste gras. Maar dat is vaak lastig te vinden. Soms moet Derek langs een gevaarlijke trol of wolf, of staan andere dieren in de weg. Dertien grappige stripverhalen over het stuntelige, mopperige schaap Derek en zijn dierenvrienden. Vanaf ca. 7 jaar.
Titel
Een zoem voor jou
Auteur
Gary Northfield
Vertaler
Edward Van de Vendel
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2021
64 p. : ill.
ISBN
9789024593804 (hardback)

Besprekingen

Derek het schaap woont in een groene wei bij een boerderij. Hij is altijd op zoek naar sappig gras. Elke dag maakt hij weer een ander avontuur mee, doordat hij andere dieren tegenkomt, zoals een vervelende wesp of een kwaaie eekhoorn. Bundeling van dertien stripavonturen van auteur Gary Northfield, die eerder verschenen in het Britse stripblad The Beano. De auteur is vooral bekend van de boeken over Julius Zebra, een populaire serie voor de jeugd. In deze bundel draait het om de grappige avonturen van een stuntelig schaap. De tekenstijl is vrolijk, kleurrijk en humoristisch en er komen veel onomatopeeën in voor, zoals ‘klabaaam’, zwoesj’ en ‘baff’, wat zorgt voor een levendig geheel. Opvallend is dat de letters vrij klein zijn, waardoor het niet voor iedereen makkelijk leesbaar zal zijn. Maar liefhebbers van graphic novels zullen zeker smullen van deze verhalen. Ook zal het kinderen die niet echt dol zijn op lezen aanspreken. Geschikt voor lezers vanaf ca. 7 jaar.

Over Gary Northfield

Gary Northfield is een Brits stripauteur en schrijver van kinderboeken. Zijn beroemdste werken zijn de strips over Derek the Sheep voor het stripblad The Beano en de kinderboekenserie rond Julius Zebra, die hij ook zelf illustreerde.

Ook tekende hij het stripalbum De verschrikkelijke verhalen van de minidino's.

Boeken

  • Julius Zebra - Rollebollen met de Romeinen (2017)
  • Julius Zebra - Bonje met de Britten (2017)
  • Julius Zebra - Ellende met de Egyptenaren (2017)
  • Julius Zebra - Gedonder met de Grieken (2018)
  • Julius Zebra - Giga grappig moppenboek (2020)

Externe link

  • (en) Website