Dvd
Nederlands
De vier vrienden zijn met vakantie in de Ardennen. Maureen komt in gevaar wanneer ze alleen de natuur intrekt. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Vriendschap
Titel
Helden boven alles / regie & scenario Geerard van de Walle
Regisseur
Geerard Van de Walle
Acteur
Siegfried De Doncker Maureen Vanherberghen Nico Vanhole Dempsey Hendrickx
Muziek
Hannes De Maeyer
Taal
Nederlands
Uitgever
Hotel Hungaria, 2018
1 dvd-video
Oorspr. opname
2017
Speelduur
86 min.
Aantekening
Nederlands gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8719372006443

Besprekingen

Tweede* speelfilm met in de hoofdrollen de personages uit de Ketnet-serie ‘Helden’. In de tv-serie** (2012- ) gaan de vier jonge waaghalzen Maureen Vanherberghen, Siegfried De Doncker, Dempsey Hendrickx en Nico Vanhole allerlei uitdagingen aan waarbij ze zelf dingen in elkaar knutselen. Wanneer de vier vrienden een prijs winnen met een filmpje van een cool bouwwerk, boekt Sieg een week in een luxe hotel in de Ardennen. Maureen verveelt zich dood en daagt de jongens uit om een spannende tocht te maken in de woeste natuur. Sieg houdt koppig vast aan zijn luxeleven en de twee andere jongens kiezen zijn partij. Dan gaat Maureen alleen op pad en komt in groot gevaar. De Helden hebben al hun creativiteit nodig om elkaar en hun vriendschap terug te vinden. Jan Debackere (demorgen.com) noemt het een sympathieke film, met meer verhaal dan de eerste, die ook voor een volwassen publiek niet verveelt. Hij geeft 3 sterren. Vanaf ca. 9 jaar.

Over Geerard Van de Walle

Geerard Van de Walle (1982) is een Belgisch televisiemaker, scenarioschrijver, regisseur en stemacteur. Hij begon zijn loopbaan als copywriter voor het reclamebureau Duval Guillaume.

Olly Wannabe

Van de Walle is bedenker van het Ketnet-personage Olly Wannabe. Hij schrijft de scenario's, regisseert en spreekt de stem in van het personage.

Helden

Van de Walle ontwikkelde mee de Ketnet-programma's Helden en Helden van de race voor het productiehuis Hotel Hungaria. In 2016 was hij scenarioschrijver van de eerste Helden-bioscoopfilm Helden van de Zee. Deze film trok meer dan 100.000 bezoekers en werd bekroond tot 'Beste Kinderfilm van het Jaar' op het Filmfestival Oostende en op Het gala van de gouden K's.

In 2017 schreef en regisseerde hij de tweede bioscoopfilm van Helden, getiteld Helden Boven Alles. Deze sequel bracht meer dan 110.000 bezoek…Lees verder op Wikipedia