Het verhaal van Gwillemke, een verlegen jongetje dat in de negentiende eeuw in een armoedig gezin wordt geboren, maar er in de twintigste eeuw in slaagt carrière te maken. Even eigengereid als sympathiek, even dwars als meegaand. Maar als de dood nadert, blijkt de rijke ondernemer vooral een oude man vol verborgen leed en schuldgevoelens.
Inspiratie vond Guillaume Van der Stighelen in histor
Titel
Rozeke
Auteur
Guillaume Van der Stighelen
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Manteau, 2023
463 p.
ISBN
9789022339749 (hardback)

Over Guillaume Van der Stighelen

CC BY 2.0 - Foto van/door Robin Wauters

Guillaume Van der Stighelen (Schoten, 24 september 1955) werd bekend als reclamemaker en mede-oprichter van het internationale reclamebureau Duval Guillaume. In 2011 verloor zijn zoon het leven en stapte Van der Stighelen uit de reclame. In de jaren die volgden werd hij columnist voor diverse kranten en tijdschriften, schreef boeken en werkte mee aan televisieprogramma's. Ook zingt hij en speelt piano.

Biografie

Van der Stighelen werd geboren in Schoten bij Antwerpen. Zijn vader was een scheepshersteller en zijn moeder zorgde voor de kinderen. Hij groeide op als middelste van vijf in Kapellen. Daar ging hij naar het Koninklijk Atheneum. Hij volgde geen hogere studies.

In 1977 startte hij in Antwerpen het café Den Billekletser. Een jaar later trok hij door de Verenigde Staten en Centraal-Amerika en kwam hij terug om in Brussel de eerste scenariocursus te volgen met Bill Fadiman, Lois P…Lees verder op Wikipedia