E-boek
Nederlands

Migratie

Han Entzinger (auteur)
Er zijn weinig onderwerpen die al zo lang het maatschappelijk debat domineren als migratie. In dit Elementaire Deeltje beschrijft Han Entzinger op een toegankelijke manier heden en verleden van de (internationale) migratie. Waarom migreren mensen? Wat is het belang van grenzen? Hoe kan migratiebeleid het meest effectief zijn? Entzinger gaat in op de belangrijkste migratietheorieën en staat stil bi
Titel
Migratie
Auteur
Han Entzinger
Taal
Nederlands
Uitgever
[Plaats van uitgave niet vastgesteld]: Singel Uitgeverijen, 2019
ISBN
9789025310622
CloudLibrary
3h8keg9

Over Han Entzinger

Henri Bernhard (Han) Entzinger (Den Haag, 1947) is een Nederlands socioloog en hoogleraar integratie- en migratiestudies aan de Erasmusuniversiteit van Rotterdam.

Entzinger studeerde sociologie in Leiden, Rotterdam en Straatsburg. In 1984 promoveerde hij in Leiden met een proefschrift over het minderhedenbeleid. Na zijn studie was hij werkzaam bij de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) en bij de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO). In 1986 werd hij hoogleraar aan de Universiteit Utrecht en vanaf 2001 is hij als hoogleraar verbonden aan de Erasmusuniversiteit van Rotterdam.

Op het terrein van migratie, integratie en multiculturaliteit was hij adviseur van de Nederlandse regering, de Europese Commissie en de Raad van Europa.

Uit zijn inaugurele rede bij de Erasmus Universiteit Rotterdam in 2002:

Een conflictloze multiculturele samenleving is ondenkbaar en datzelfde geldt …Lees verder op Wikipedia