Boek
Nederlands

Bumba is jarig

Jan Maillard (auteur)

Bumba is jarig

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Clowntje Bumba is bijna jarig. Hij wil een groot feest geven en telt de dagen af. Elke dag treft hij andere voorbereidingen. Vierkant hardkartonnen prentenboek met eenvoudige, felgekleurde tekeningen en beweegbare flapjes. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Jarig zijn
Titel
Bumba is jarig
Auteur
Jan Maillard
Taal
Nederlands
Uitgever
Schelle: Studio 100, 2017
[14] p. : ill.
Aantekening
Gebaseerd op de televisieserie Bumba
ISBN
9789462772885 (hardback)

Besprekingen

Clowntje Bumba is voor peuters een bekend figuurtje van het Vlaamse Studio100. Bumba en zijn vriendjes zijn te zien op Ketnet en op Z@ppelin. In dit vierkante hardkartonnen prentenboek met flapjes is Bumba bijna jarig. Hij wil een groot feest geven. Vier dagen voor zijn verjaardag (te zien achter het flapje op de kalender aan de muur) verstuurt hij de uitnodigingen. Drie dagen van tevoren koopt hij leuke hoedjes en slingers en zo treft Bumba (of zijn vriendjes die twee dagen van tevoren een mooi cadeau kopen!) elke dag andere voorbereidingen. Als Bumba zich op de grote dag zenuwachtig afvraagt of zijn vriendjes wel komen, blijken ze zich te hebben verstopt (achter de flapjes). Een vrolijk en kleurig flapjesboek met een eenvoudig verhaaltje, dat het vooral moet hebben van de populariteit op televisie van de hoofdpersoon. De felgekleurde illustraties hebben duidelijke, grote vormen, mede door de zwarte omlijning; de afgebeelde figuren zijn daardoor makkelijk te herkennen voor peuters. V…Lees verder

Over Jan Maillard

Jan Maillard (1960) is een Vlaams programmamaker. Hij begon begin jaren tachtig als poppenmaker en scenograaf. Later combineerde hij dit met scenario en regie.

Hij ontwierp decors, kostuums, poppen en maskers voor, Blauwe Maandag Companie, Koninklijke Vlaamse Opera, Ballet Van Vlaanderen, Toneelhuis, Zuidelijk Toneel, Ultima Vez, FC Bergman enz.

Verder bouwde hij poppen voor TV programma's. Onder andere voor De Bart Peeters Show, Het Liegebeest, Carlos en Co, Zeppe en Zikki, Kaatje en Kamiel, De Vliegende Doos, Urbanus en De Grote Boze Wolf Show.

Hij deelt de artistieke leiding van Theater Froe Froe met broer Marc Maillard en creëerde producties als Roodkapje, Aliceke, Macbeth, Bosman en de Vijand, Midzomernachtsdroom, Grietje en Fausto. Theater Froe Froe won de Vlaamse Cultuurprijs voor Jeugdtheater in 2006.

Jan Maillard is de geestelijk vader van Bumba. Hij verkocht zijn creatie aan Studio 100 die het vrolijke clowntje in pr…Lees verder op Wikipedia