Boek
Nederlands

Knuffel kwijt

Jan Maillard (auteur)

Knuffel kwijt

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Bumba gaat met zijn vriendjes op vakantie. In de bus vergeet hij zijn knuffel. Bumba is ontroostbaar, ook al proberen zijn vriendjes van alles om hem op te vrolijken. Vierkant hardkartonnen prentenboek met felgekleurde illustraties en flapjes. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Knuffels
Extra onderwerp
Beweegbare boeken
Titel
Knuffel kwijt
Auteur
Jan Maillard
Taal
Nederlands
Uitgever
Schelle: Studio 100, 2017
[14] p. : ill.
Aantekening
Gebaseerd op de televisieserie Bumba
ISBN
9789462772892 (hardback)

Besprekingen

In dit kartonnen boekje met twee afgeronde hoeken gaat het clowntje Bumba op vakantie. In de bus vergeet hij zijn knuffel. De vakantie is overdag heel leuk, maar ’s avonds mist Bumba zijn knuffel. Zijn vriendjes proberen van alles om Bumba te troosten, maar Bumba wil alleen zijn knuffel terug. De illustraties lopen door over twee pagina’s, op elke pagina zit een flapje waarachter de lezertjes kunnen kijken. Zo kunnen ze bijvoorbeeld zien wat Bumba’s vrienden in hun koffertjes hebben en welke dieren er in de bomen zitten. De felgekleurde, eenvoudige illustraties zijn dik zwart omlijnd. Daardoor zijn ze geschikt voor een jonge doelgroep. Het verhaaltje heeft vrij veel tekst voor jonge kinderen, maar het thema zal ze zeker aanspreken. Bumba is bekend van het gelijknamige Vlaamse peutertelevisieprogramma. Vanaf ca. 2 jaar.

Over Jan Maillard

Jan Maillard (1960) is een Vlaams programmamaker. Hij begon begin jaren tachtig als poppenmaker en scenograaf. Later combineerde hij dit met scenario en regie.

Hij ontwierp decors, kostuums, poppen en maskers voor, Blauwe Maandag Companie, Koninklijke Vlaamse Opera, Ballet Van Vlaanderen, Toneelhuis, Zuidelijk Toneel, Ultima Vez, FC Bergman enz.

Verder bouwde hij poppen voor TV programma's. Onder andere voor De Bart Peeters Show, Het Liegebeest, Carlos en Co, Zeppe en Zikki, Kaatje en Kamiel, De Vliegende Doos, Urbanus en De Grote Boze Wolf Show.

Hij deelt de artistieke leiding van Theater Froe Froe met broer Marc Maillard en creëerde producties als Roodkapje, Aliceke, Macbeth, Bosman en de Vijand, Midzomernachtsdroom, Grietje en Fausto. Theater Froe Froe won de Vlaamse Cultuurprijs voor Jeugdtheater in 2006.

Jan Maillard is de geestelijk vader van Bumba. Hij verkocht zijn creatie aan Studio 100 die het vrolijke clowntje in pr…Lees verder op Wikipedia