Boek
Nederlands

Magische wonderboek

Jan Maillard (auteur)

Magische wonderboek

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Lars en Liesje zijn jarig. Bumba neemt hen mee naar het circus en naar de speeltuin. Het magische wonderboek gaat ook mee. Vierkant prentenboek van foam bedrukt met karton. Met felgekleurde illustraties en flapjes. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Jarig zijn
Titel
Magische wonderboek
Auteur
Jan Maillard
Taal
Nederlands
Uitgever
Schelle: Studio 100, 2017
[14] p. : ill.
Aantekening
Gebaseerd op de televisieserie 'Bumba'
ISBN
9789462772908 (hardback)

Besprekingen

De tweeling Lars en Lies is jarig en krijgt de clown Bumba op bezoek. Die neemt de kinderen mee naar het circus en de speeltuin. Vierkant prentenboek van lichtgewicht foam, beplakt met glanzend karton. Iedere pagina heeft uitklapbare flapjes, in allerlei formaten, waarachter een ander plaatje zit: een bal in het cadeau van Lars, gezichten die van uitdrukking veranderen en in het grote wonderboek dat in veel afbeeldingen voorkomt zijn ook steeds andere dingen verstopt. Deze stevige uitgave is gebaseerd op 'Het Magische Wonderboek', een succesvolle Vlaamse theatershow met clowntje Bumba in de hoofdrol. De kwaliteit van de uitgave is stevig. De pagina’s zijn behoorlijk druk voor de doelgroep: peuters en jonge kleuters, die in de tekst steeds worden aangespoord om op onderzoek uit te gaan naar wat er achter de deurtjes zit. Er is veel op te zien en ze zijn ingekleurd in felle primaire kleuren. Vanaf ca. 2 jaar.

Over Jan Maillard

Jan Maillard (1960) is een Vlaams programmamaker. Hij begon begin jaren tachtig als poppenmaker en scenograaf. Later combineerde hij dit met scenario en regie.

Hij ontwierp decors, kostuums, poppen en maskers voor, Blauwe Maandag Companie, Koninklijke Vlaamse Opera, Ballet Van Vlaanderen, Toneelhuis, Zuidelijk Toneel, Ultima Vez, FC Bergman enz.

Verder bouwde hij poppen voor TV programma's. Onder andere voor De Bart Peeters Show, Het Liegebeest, Carlos en Co, Zeppe en Zikki, Kaatje en Kamiel, De Vliegende Doos, Urbanus en De Grote Boze Wolf Show.

Hij deelt de artistieke leiding van Theater Froe Froe met broer Marc Maillard en creëerde producties als Roodkapje, Aliceke, Macbeth, Bosman en de Vijand, Midzomernachtsdroom, Grietje en Fausto. Theater Froe Froe won de Vlaamse Cultuurprijs voor Jeugdtheater in 2006.

Jan Maillard is de geestelijk vader van Bumba. Hij verkocht zijn creatie aan Studio 100 die het vrolijke clowntje in pr…Lees verder op Wikipedia