In het donker

Karen Rose (auteur), Hans Verbeek (vertaler)
Na de moord op een meisje komen rechercheur Scarlett Bishop en krantenuitgever Marcus O’Bannion een omvangrijke mensenhandel onder leiding van een sadistische bendeleider op het spoor; daarnaast ontdekken zij hun liefde voor elkaar.
Titel
In het donker
Auteur
Karen Rose 1964-
Vertaler
Hans Verbeek
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Alone in the dark
Uitgever
Utrecht: De Fontein, 2017
767 p.
ISBN
9789026141249 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

De productieve schrijfster van romantische thrillers schuwt in deze dikke pil heftige gebeurtenissen niet. Binnen 24 uur rollen de knappe rechercheur Scarlett Bishop en de uiterst aantrekkelijke krantenuitgever Marcus O’Bannion in Cincinatti een omvangrijke mensenhandel op, raken ze onstuimig verliefd op elkaar, worden er diverse mensen op vaak verschrikkelijke wijze vermoord en slagen ze erin traumatische ervaringen uit het verleden op te lossen. En dat zijn alleen nog maar de hoofdlijnen van het verhaal, dat ook nog doorspekt is met kleinere menselijke tragedies. De auteur bouwt vaardig een spannend politieverhaal op waarbij ze regelmatig op de vraag ingaat of je het recht in eigen hand mag nemen of niet. Waardevol aan het boek is dat ze een compleet beeld geeft van de mensenhandel en de misdadige aspecten ervan. De liefde tussen Marcus en Scarlett wordt wat al te breed uitgesponnen, maar daar staat tegenover dat bij de seks tussen die twee de damp ervan af slaat. Mede door de soepe…Lees verder

Over Karen Rose

Karen Rose, geboren in Baltimore (Maryland), is een Amerikaans misdaadauteur. Rose studeerde chemie aan de Universiteit van Maryland en sloot deze studie als ingenieur af. Daarna werkte zij in de levensmiddelentechnologie in Cincinnati (Ohio). Aanvankelijk schreef zij daarnaast als hobby, maar later kon zij er haar werk van maken. Tegenwoordig woont ze in Florida.

Een aantal van haar boeken zijn vertaald en uitgegeven in Duitsland, Frankrijk, Japan, Noorwegen, Polen, Spanje, het Verenigd Koninkrijk. In Nederland worden haar boeken uitgegeven door uitgeverij De Fontein.

Bibliografie

2003 - Don't Tell; Niemand zeggen (Chicago 1)
2004 - Have You Seen Her?; In de val
2004 - I'm Watching You; In het vizier (Chicago 2)
2005 - Nothing to Fear; Niets te vrezen (Chicago 3)
2006 - You Can't Hide; Nergens veilig (Chicago 4)
2007 - Count to Ten; Tel tot tien (Chicago 5)
20…Lees verder op Wikipedia