Boek
Nederlands

Rome : alles wat je altijd al wilde weten

Klay Lamprell (auteur)
+1
Rome : alles wat je altijd al wilde weten
×
Rome : alles wat je altijd al wilde weten Rome : alles wat je altijd al wilde weten

Rome : alles wat je altijd al wilde weten

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Waarom is Rome een paradijs voor katten? Waarom wordt elke middag een kanon afgevuurd? Wat is het verschil tussen gelato en roomijs? Stadsgids voor de jonge reiziger.
Onderwerp
Rome
Titel
Rome : alles wat je altijd al wilde weten
Auteur
Klay Lamprell
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Rome : everything you ever wanted to know
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2012
96 p. : ill.
ISBN
9789020992069 (paperback)

Besprekingen

Dit boekje over Rome werd oorspronkelijk uitgegeven door Lonely Planet, die erom bekend staan als degelijke reisgidsen af te leveren. En ook al wordt er op de achterflap geadverteerd dat dit een stadsgids is op maat van jonge reizigers, het zal niet meevallen om in het hedendaagse Rome te gaan ronddwalen met enkel dit boekje als gids. Het is overwegend gericht op de geschiedenis van de stad, met verwijzingen naar hoe het er in het heden aan toe gaat. Telkens worden er twee bladzijden gewijd aan een onderwerp zoals de gladiatoren, de haven van Rome, goden, de zeven heuvels en nog veel meer. De pagina’s staan volgeladen met tekeningen, foto’s en vooral met weetjes over Rome. Dat zorgt voor een allegaartje aan informatie. De stukjes tekst bestaan doorgaans uit korte, heldere zinnen. Dat wil echter niet zeggen dat de tekstjes altijd makkelijk te lezen zijn. Er komt woordenschat in voor die een prille lezer nog niet machtig is, zoals 'inquisitie' of 'getto', en hier en daar duikt een term …Lees verder
In deze luchtig en kleurig vormgegeven stadsgids, onder redactie van de wereldbekende Lonely Planet, worden bijzonderheden verteld over Rome. Dit keer niet voor volwassenen, maar voor kinderen. Op twee naast elkaar liggende bladzijdes komt steeds een thema langs: waarom Rome niet Reme heet (over het ontstaan van Rome), in de maak (over oude en nieuwe uitvindingen), sport (de twee grote Romeinse voetbalclubs Roma en Lazio), alledaagse goden (over de vele afbeeldingen van goden in de straten) en nog ruim veertig andere bijzondere wetenswaardigheden. De teksten zijn kort maar krachtig en vreemd genoeg niet altijd gericht op de doelgroep (10 tot 14-jarigen) maar bieden mede dankzij de vele kleurentekeningen en -foto’s voldoende houvast om te snappen waar het over gaat. De weetjes zijn leuk en niet moeilijk terug te zoeken in de stad. Soms worden links opgegeven bij een onderwerp. Bevat trefwoordenregister. Maakt deel uit van de serie 'Verboden-voor-ouders'* met o.a. informatie over Parijs…Lees verder

Rome. Alles wat je altijd al wilde weten

Een stadsgids op maat van jonge reizigers boordevol leuke weetjes en spannende anekdotes. Dit staat zeer terecht op de achterflap van deze aantrekkelijke reisgids over Rome voor kinderen en jongeren. Op elke dubbele bladzijde krijg je informatie over een bepaald aspect van de stad. Zowel de geschiedenis als het huidige leven komen aan bod. Zelfs wanneer je de stad niet kan bezoeken, krijg je doot het lezen van de korte stukjes tekst al zeer veel informatie, en ook als volwassene krijg je heel veel zin om naar Rome te vertrekken.
Naast achtergrondinformatie krijg je ontelbare weetjes en ook minder imponerende of bekende, maar toch zeer boeiende, bezienswaardigheden komen aan bod. Een aangename aanvulling zijn de links die vermeld worden bij de verschillende onderwerpen. Zo kan je verder gericht op zoek gaan naar de informatie die je echt interesseert. De informatie op die websites is echter niet altijd even goed aangepast aan de doelgroep van dit boek.
Een klein minpuntje i…Lees verder