Boek
Nederlands

Een stap te ver

Lisa Gardner (auteur), Els Franci-Ekeler (vertaler)
Frankie Elkin heeft een talent voor het opsporen van vermiste personen. Maar wat als die persoon niet gevonden wil worden?

Timothy O’Day kent de uitgestrekte natuur van Wyoming als geen ander. Maar wanneer hij met vrienden gaat kamperen, verdwijnt hij midden in de nacht zonder een spoor achter te laten.

Frankie Elkin weet niets van de wildernis, maar ze weet wel hoe ze vermi
Titel
Een stap te ver
Auteur
Lisa Gardner
Vertaler
Els Franci-Ekeler
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
One step too far
Uitgever
Amsterdam: Cargo, 2023
411 p.
ISBN
9789403165219 (paperback)

Besprekingen

Lisa Gardner

Geen gebrek aan beschadigde heldinnen in thrillerland, maar bij Lisa Gardner zijn ze altijd net iets interessanter dan bij de concurrentie. Dat weten de fans van het genre, want met 22 miljoen verkochte boeken, waarvan honderdduizend in het Nederlandse taalgebied, steekt Gardner al jaren crimekoningin Karin Slaughter naar de kroon.

Kwamen haar protagonisten vroeger in duo, met brigadier D.D. Warren en vechtjas Flora Dane voorop, dan draait 'Een stap te ver' voor de tweede keer rond Frankie Elkin. De herstellende alcoholiste van in de 50 'met heel weinig bezittingen en heel veel spijt' reist de hele VS door om vermiste personen te zoeken.

Deze keer belandt Elkin in de bergen van Wyoming, waar ze samen met een opsporingsteam een nieuwe cold case hoopt op te lossen. Slangen, beren en een Rambo-achtige jager zijn al snel de minste van hun zorgen wanneer oud zeer de kop op steekt.

Elkin blijft boeien als personage, maar Gardner grijpt iets te gretig naar clich&…Lees verder

Over Lisa Gardner

Lisa Gardner (1971) is een Amerikaanse schrijfster. Ze is de auteur van verschillende thrillerseries, waaronder FBI Profiler-series (Quincy) met onder meer The Killing Hour en The Next Accident, en Detective D.D. Warren series waaronder titels als Doodverklaard en Vind haar. Ze schreef ook romantische romans onder het pseudoniem Alicia Scott. Een aantal van haar boeken zijn onder meer in het Duits, Nederlands, Spaans en Turks vertaald en op e-book en luisterboek verschenen.

Leven en werk

Gardner groeide op in Hillsboro (Oregon), waar ze afstudeerde aan de Glencoe High School in de stad. Haar roman Gone speelt zich af in een fictieve versie van Tillamook, Oregon.

Halverwege de jaren negentig werkte ze als onderzoeksanalist voor een internationaal consulting bureau in Boston. Gardners werk als onderzoeksanalist wekte haar interesse voor forensisch onderzoek hetgeen zij k…Lees verder op Wikipedia