Boek
Nederlands

Sinterklaasliedjes

Mark Janssen (auteur)

Sinterklaasliedjes

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Het Sinterklaasverhaal wordt via bekende liedteksten, van 'Wie komt er alle jaren' tot 'O, kom er eens kijken', verteld maar dan zonder de traditionele Zwarte Piet. Grote uitgave met grote gedetailleerde kleurenillustraties waarop zeven beroete kindpietjes zich vermaken op straat, in de dierentuin enz. Vanaf ca. 3 t/m 6 jaar.
Titel
Sinterklaasliedjes
Auteur
Mark Janssen 1974-
Taal
Nederlands
Uitgever
Rotterdam: Lemniscaat, 2023 | Andere uitgaven
[24] p. : ill.
ISBN
9789047715924 (hardback)

Besprekingen

‘Hoor de wind waait door de bomen’, ‘O, kom er eens kijken’ en ‘Sinterklaas kapoentje’. Wie kent deze liedjes niet? In dit kartonboek met twee afgeronde hoeken staan twaalf sinterklaasliedjes. Ze zijn geïllustreerd door een van de meest vooraanstaande illustratoren in ons land: Mark Janssen. Deze liedjes verschenen voor het eerst in 2020, uitgegeven in een groot formaat prentenboek met dezelfde titel. Nu is deze uitgave voor nog jongere kinderen uitgegeven in dit hardkartonnen boek. Alhoewel het formaat een stuk kleiner is, hebben de tekeningen niet aan kracht ingeboet. Zeven kinderen spelen de sinterklaas – en pietenrol in prachtige, sfeervolle prenten. Het is een geslaagd spel met licht en donker. De speelse winterpret van de zeven, gesitueerd in een Hollands en Amsterdams landschap, is knus weergegeven in dynamische prenten. De liedjes zijn bekend en te beluisteren op Spotify. Mark Janssen illustreerde- en schreef- al tientallen boeken. Het is visueel, op de flaptekst omschreven al…Lees verder

Over Mark Janssen

Marcus Jacques Agnes (Mark) Janssen (Eijsden, 24 juli 1974) is een Nederlandse illustrator.

Hij studeerde aan de Academie Beeldende Kunsten Maastricht. Na zijn afstuderen in 1997 vestigde hij zich als fulltime illustrator in Valkenburg aan de Geul, waar hij een atelier aan huis heeft.

Mark maakt illustraties voor zowel kinderen als voor volwassenen. Vanaf zijn eerste kinderboek 'Mijn vriend de sjeik' van Ulf Stark (Lemniscaat 1997) tot aan 2016, werkte hij aan 450 kinder- en prentenboeken voor bijna alle grote Nederlandse en Belgische uitgeverijen. Heel wat van zijn boeken vonden reeds hun weg naar het buitenland en werden vertaald in meer dan tien talen. Ondertussen verschenen ook de eerste boeken voor beginnende lezers waarvoor hij zowel de tekst als de tekeningen leverde.

In 2016 startte Mark succesvol met een nieuw oeuvre; het eigen prentenboek 'Niets gebeurd' werd door de pers lovend onthaald. Daarna volgden 'Dino's bestaan niet' (2017), 'Eiland' …Lees verder op Wikipedia