Boek
Nederlands

Waar is Wally? : overal?!

Martin Handford (auteur)

Waar is Wally? : overal?!

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Wally reist met Woef, Wanda, Tovenaar Witbaard en G.Spuis naar zijn favoriete bestemmingen. Ze bezoeken de portrettententoonstelling, het dolle doolhof, de taartenfabriek, het allerwildste westen en nog meer plekken. Groot formaat prentenboek met zeer gedetailleerde zoekplaten in kleur en veel grappige zoekopdrachten. Vanaf ca. 5 jaar.
Titel
Waar is Wally? : overal?!
Auteur
Martin Handford
Uniforme titel
Where's Wally? : destination: everywhere!
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Where's Wally? : destination: everywhere!
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, 2018
[32] p. : ill.
ISBN
9789002266089 (hardback)

Besprekingen

Groot formaat prentenboek met op elke linkerpagina een inleidende, enigszins humoristische tekst in verschillende lettertypen. Daarin wordt beschreven wat er op de zoekplaat te zien is en worden grappige zoekopdrachten beschreven. Zo zijn op de zoekplaat Portrettenpret enkele portretten uit hun lijst ontsnapt, moet bij het Allerwildste Westen gezocht worden naar de persoon die niet zijn eigen hoed op heeft en moeten op de filmset vol marsmannetjes, dino’s en demonen bij kleurrijke schaduwen de bijbehorende figuren worden gezocht. Op de zeer gedetailleerde, overvolle, kleurige tekeningen, die alle een eigen thema uitbeelden (ook een taartenfabriek, Wallyland en een piratenpanorama; in totaal zijn het er twaalf) moet de wereldberoemde Wally en nog een aantal terugkerend figuren gezocht worden. Het vraagt systematisch kijken om Wally en alle andere figuren te vinden. In de tekeningen zijn eindeloos veel verrassende, grappige details verwerkt. Vanaf ca. 5 jaar, maar ook nog leuk voor oude…Lees verder

Over Martin Handford

Martin Handford (Hampstead, Londen, 1956)is een Engels kinderboekenschrijver en -illustrator die vanaf de jaren negentig bekendheid verwierf door zijn "Where's Wally?"-boeken (Nederlands: "Waar is Wally?").

Zijn Wally-serie kwam erop neer dat in deze zogenoemde zoekboeken in grote illustraties een in rood en wit geklede man gevonden moest worden: Wally. De boeken verschenen in meer dan 25 landen, waaronder Japan en de Verenigde Staten. Vanaf 1987 verschenen er zes klassieke "Waar is Wally?"-boeken, variërend in moeilijkheidsgraad. Daarnaast bracht Handford een aantal speciale Wallyboeken uit die vooral bedoeld waren als merchandise, zoals verzamelalbums en stickerboeken.

Lees verder op Wikipedia