Boek
Nederlands

Bok de maansteen

Neil Armstrong (auteur), Grahame Baker-Smith (illustrator)
+1
Bok de maansteen
×
Bok de maansteen Bok de maansteen
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
In 1969 was Neil Armstrong de eerste mens op de maan. In 2006 kreeg hij een onderscheiding voor zijn werk als astronaut. Ook kreeg hij een stukje maansteen cadeau.

Neil noemde het steentje Bok. In dit boek vertelt hij wat Bok in zijn lange leven allemaal heeft gezien en meegemaakt. Een prachtig boek voor iedereen die denkt dat stenen saai zijn!
Onderwerp
Maan, Ruimtevaart
Titel
Bok de maansteen
Auteur
Neil Armstrong
Illustrator
Grahame Baker-Smith
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The book of Bok
Uitgever
Etten-Leur: Schoolsupport, © 2022
[40] p. : ill.
ISBN
9789086649266 (hardback)

Over Neil Armstrong

Neil Alden Armstrong (Wapakoneta, Ohio, 5 augustus 1930 – Cincinnati, 25 augustus 2012) was een Amerikaan die in 1969 als eerste mens voet op de Maan zette. Naast astronaut was hij gevechts- en testpiloot, luchtvaartkundig ingenieur en hoogleraar.

Jeugd

Armstrongs ouders waren Stephen Koenig Armstrong en Viola Louise Engel. Hij werd op een boerderij geboren, tien kilometer buiten de stad Wapakoneta. Armstrong is van Schotse en Duitse afkomst en had een jongere zus en broer. Zijn vader werkte als accountant voor de staat Ohio. Zijn vader moest voor zijn werk vaak verhuizen en het gezin woonde in de eerste vijftien jaar van Armstrongs leven in twintig steden. De liefde voor de luchtvaart begon bij de jonge Armstrong toen zijn vader hem als tweejarige meenam naar een luchtvaartshow. Toen hij zes jaar oud was, vloog hij voor het eerst. Zijn vader had hem meegenomen op een vlucht met een Ford Trimotor, die toentertijd bekendstond als de …Lees verder op Wikipedia