Boek
Nederlands

Chez Pascale

Pascale Naessens (auteur)
Verzameling van meer dan 80 eenvoudige, maar toch bijzondere gerechten. Met kleurenfoto’s.
Titel
Chez Pascale
Auteur
Pascale Naessens
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2023
208 p. : ill.
ISBN
9789401493123 (hardback)

Besprekingen

Een kookboek met algemene recepten. Het doel van het boek is om de lezer het plezier van koken te laten (her)ontdekken en te inspireren met meer dan 80 eenvoudige, maar bijzondere gerechten. De recepten variëren van lamsvlees in tomatensaus en broccolitabouleh met gegrilde steekreepjes tot zeebaars in de oven. Helder en zeer toegankelijk geschreven. Met volop kleurenfoto’s. Pascale Naessens is een Belgische auteur. Ze schreef vele boeken. Haar werk werd in meerdere landen uitgegeven.

Over Pascale Naessens

Pascale (Marie-Jeanne G.A.J.) Naessens (Eeklo, 4 juni 1969) is een voormalig Vlaams fotomodel, presentatrice en auteur van verschillende kookboeken. Anno 2020 is ze de best verkopende auteur in Vlaanderen. Toen VTM startte, kort voor haar twintigste verjaardag, werd ze bekend als omroepster. Dit beroep bleef ze tot 2006 vervullen. Hierna begon ze een carrière als presentatrice en televisiekokkin.

Biografie

Pascale Naessens en haar broer, televisiemaker -en presentator Désiré Naessens, groeiden op in het Oost-Vlaamse Eeklo. Haar vader Denis Naessens had een groothandel in bier. Ze begon haar carrière als fotomodel. Van 1992 tot 2006 was ze presentatrice en omroepster bij VTM. Ze presenteerde er de woonmagazines Huis en Thuis, Picco Bello, TV-Makelaar, TV-Dokter en Red Mijn Huis. Samen met haar echtgenoot, reporter Paul Jambers, zeilde ze de wereld rond en ontvingen ze bekende Vlamingen op hun zeilboot voor Met Jambers onder Zeil…Lees verder op Wikipedia