Boek

Een beetje stilte

Paul Stewart (auteur)
+1
Een beetje stilte
×
Een beetje stilte Een beetje stilte

Een beetje stilte

SSSSST

De spreeuwen kibbelen, de kraaien maken een vreselijke herrie - er is ZO VEEL LAWAAI dat de eekhoornbaby's NIET kunnen slapen.
Mama Eekhoorn kan maar één ding doen: Uil om raad vragen.
En zo begint een wonderbaarlijke tocht door het bos met de magische stiltevanger van Uil. Zullen ze voor die arme eekhoornbaby'"s een beetje stilte vinden?

Een boek dat
Titel
Een beetje stilte
Auteur
Paul Stewart 1908-1986
ISBN
9789053418550

Over Paul Stewart

Paul Stewart (New York, 13 maart 1908 - Los Angeles, 17 februari 1986), geboren Paul Sternberg, was een Amerikaans acteur. Hij speelde meestal onbetrouwbare slechteriken, waaronder een aantal gangsters.

Levensloop

Als tiener begon Stewart al te spelen in toneelstukken. In 1938 werd hij lid van Orson Welles' toneelgezelschap Mercury Theatre. Daarmee was hij te horen en te zien in verscheidene toneel- en radiostukken, waaronder het beroemde hoorspel The War of the Worlds. In 1939 trouwde hij met radiozangeres en -actrice Peg LaCentra. Toen Welles naar Hollywood vertrok, ging een groot deel van zijn Mercury Theatre mee, waaronder Stewart. Hij maakte zijn filmdebuut in Welles' debuutfilm en meesterwerk Citizen Kane (1941) als de sluwe bediende Raymond. Later werd hij vaker gevraagd als karakteracteur, voornamelijk voor koelbloedige, sinistere of sceptische rollen, waaronder in de film noir Kiss Me Deadl…Lees verder op Wikipedia