Wat & Hoe Hoogtepunten Madrid bevat insider tips, 'must see' plekken, en uitklapkaarten om het meeste uit je bezoek aan Mallorca te halen. Met de Top 10-selectie, duidelijke wandelkaarten en een overzicht van de beste hotspots biedt Wat & Hoe Hoogtepunten Madrid je alle informatie die je nodig hebt.


Madrid is een dynamische en moderne stad met bijzondere en sfeervolle buurt

Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Essential spiral Madrid
Editie
Achtste, herziene druk
Uitgever
Utrecht: Kosmos, 2023
190 p. : ill.
ISBN
9789043925907 (paperback)

Besprekingen

De 'Wat en hoe'-reeks bevat reisboeken en wandel- en fietsgidsen. Compacter van vorm, dus nog handiger om mee te nemen is de 'Wat en hoe select'-reeks, met reisgidsen voor citytrips. Onlangs verschenen deeltjes over Madrid en Barcelona. Deze in ringmapvorm uitgegeven gidsjes hebben een driedubbel gevouwen kaftontwerp met metroplan, een overzichtskaart van de stadskern en een groot plan van de binnen- en buitenwijken van de stad. Barcelona is hier ingedeeld in vijf wijken, duidelijk te zien door het gebruik van verschillende kleuren. Madrid is verdeeld in drie wijken. Op de kaarten zijn kleine vierkantjes aangebracht die de ligging aangeven van de bezienswaardigheden die verder in de gidsen worden besproken. Alle delen van de reeks zijn identiek opgebouwd, en openen met een overzicht van de gebruikte symbolen en hun betekenis. De boekjes bevatten telkens zes hoofdstukken. Ten eerste is er een korte voorstelling van de stad, waarbij helaas geen duidelijk geschiedkundig overzicht of info…Lees verder
Deze kleinere variant van de 'Wat & Hoe Reisgids' is gewijd aan Madrid. Het zijn kleine pockets met veel kleurenfoto's. De kaften bestaan uit uitklapbare plattegronden en kaarten. Het kenmerk van de gids is beknoptheid. De introductie in het gebied is minimaal met puntsgewijze opsommingen van weetjes. Telkens worden in twee pagina's de belangrijkste bezienswaardigheden vermeld met website, foto, klein stukje tekst en praktische gegevens. Dan cafés, lunchadressen, restaurants, hotels, winkelen etc. Vervolgens worden per buurt bezienswaardigheden in enkele zinnen en tips voor restaurants, hotels, uitgaan etc. gegeven. Top 10-lijstjes, hotspots en ook enkele autoroutes en stadswandelingen zijn opgenomen. De gids besluit met een algemeen register en kaartregister. Herziene druk.