Boek
Nederlands

De geur van het bos

Rob Bijlsma (auteur)
+1
De geur van het bos
×
De geur van het bos De geur van het bos

De geur van het bos

Een halve eeuw al struint vogelaar Rob Bijlsma door het bos en over de hei en doet hij onderzoek naar vogels in Nederland en Afrika. Tijdens zijn zwerftochten heeft hij altijd een verrekijker om de nek en een opschrijfboekje bij de hand, waarin hij consequent en nauwkeurig observaties en metingen noteert. Allicht dat deze over vogels gaan, maar niet alleen. Ook het landschap, het klimaat en het we
Onderwerp
Vogels, Natuurbeleving
Titel
De geur van het bos
Auteur
Rob Bijlsma
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Atlas Contact, 2022
367 p.
ISBN
9789045046662 (paperback)

Over Rob Bijlsma

Rob Bijlsma (1955) is een Nederlandse roofvogeldeskundige en auteur van vogelboeken. Hij is autodidact. Bijlsma woont bij Wapse in het Drents Friese Wold.

Bijlsma groeide op in de buurt van Wageningen en raakte al op jonge leeftijd geïnteresseerd in roofvogels. Bijlsma brengt vele uren door in het veld om zijn waarnemingen te doen, met name op de Veluwe en in Drenthe. Hij noteert en kwantificeert allerlei feiten, over de roofvogels en het milieu waarin deze voorkomen.

Hij schreef diverse artikelen en boeken over roofvogels, onder meer over de Wespendief. In 2012 verscheen van zijn hand het boek Mijn roofvogels over roofvogels en zijn betrokkenheid daarbij. In 2021 verscheen Kerken van goud, dominees van hout. Over de verwording van de Nederlandse natuurbescherming over hoe hij in de loop van een halve eeuw de Nederlandse natuurbescherming van karakter zag veranderen.

In 1986 werd hij voor zijn onderzoekswerk geëerd met de Herman Klomp…Lees verder op Wikipedia