Strip
Nederlands

Het systeem Billie

Roba (auteur)

Het systeem Billie

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Eenpagina-ballonstrips.
Titel
Het systeem Billie
Ook verschenen als
60 grappen van Bollie en Billie nr. 4
Auteur
Roba
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Uitgever
[Marcinelle]: Dupuis, 2020
62 p. : ill.
ISBN
9789031438167 (paperback)

Besprekingen

Eerste druk van het vierde deel in de systematische heruitgave van de stripreeks 'Bollie & Billie'. Bollie is een klein jongetje; Billie is zijn hond, een cockerspaniel. Opnieuw een zestigtal grappen en grollen van dit onafscheidelijke duo, telkens ter grootte van één pagina. De gebeurtenissen zijn geplukt uit het alledaagse leven en zeer herkenbaar. Omwille van de aansprekende tekeningen en attractieve inkleuring geschikt voor alle leeftijden, maar vooral voor lezers vanaf ca. 9 jaar. De delen uit deze serie kunnen afzonderlijk worden gelezen.

Over Roba

Jean Roba (Schaarbeek, 28 juli 1930 - Brussel, 14 juni 2006) was een Belgisch illustrator en stripauteur.

Midden jaren 50 startte hij als illustrator in de reclamewereld om er als studiochef te eindigen. Deze stiel leerde hem om op een efficiënte wijze te tekenen.

In 1957 begon hij illustraties te maken voor educatieve albums en de tijdschriften van Dupuis (waaronder het stripweekblad Spirou (Robbedoes)) via het agentschap World Press. Hij kreeg voor Spirou onder meer als opdracht de wekelijkse voorpagina te tekenen. In 1958 tekende hij voor het blad zijn eerste strips: De dappere chauffeur en Hoe Troje aan het licht kwam, beiden in de reeks De verhalen van Oom Wim. Dat deed hij onder de naam "Robeddy", wat ook verwijst naar tekenaar Eddy Paape, die de verhalen inktte.

Eind jaren 50 werd hij door André Franquin als medewerker aangeworven voor de reeks Robbedoes en Kwabbernoot. Franquin had toen zijn handen vol met het ex…Lees verder op Wikipedia