Boek
Nederlands

De profeet : verteld voor kinderen

Tiny Fisscher (bewerker), Pyhai (illustrator), Kahlil Gibran (naar het werk van)
+1
De profeet : verteld voor kinderen
×
De profeet : verteld voor kinderen De profeet : verteld voor kinderen
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Een wijze man geeft antwoorden op de levensvragen van kinderen uit de verzonnen stad Orfaleze. Bewerking voor kinderen van het boek ‘De Profeet’. Met gekleurde illustraties. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Filosofie
Titel
De profeet : verteld voor kinderen
Bewerker
Tiny Fisscher
Illustrator
Pyhai
Naar het werk van
Kahlil Gibran 1883-1931
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Samsara, ©2022
104 P.
ISBN
9789493301023 (hardback)

Besprekingen

Een bewerking van Khalil Gibrans boek ‘De Profeet’ voor kinderen. Almustafa woont in de verzonnen stad Orfaleze. Hij vertrekt bijna terug naar zijn geboorteland, maar voordat hij gaat willen kinderen nog dingen van hem weten: Waarom wil ik soms dingen doen die niet mogen? Hoeveel geld moet je weggeven als je rijk bent? Kun je ook bidden als je niet in een god gelooft? De antwoorden van Almustafa dagen jonge lezers uit om over levensvragen na te denken. Op positieve en begrijpelijke toon geschreven. Met tijdloze illustraties vol symboliek in warme kleurtonen. Khalil Gibrans klassieke meesterwerk 'The Prophet' verscheen in 1923 en werd een wereldwijde bestseller. Tiny Fisscher (Castricum, 1958), die al meerdere klassiekers hertaalde, ontsluit in deze bewerking de levenslessen van Gibran voor een jonger lezerspubliek. Ouders en leerkrachten kunnen het boek als ingang gebruiken om met kinderen in gesprek te gaan. Vanaf ca. 10 jaar.

Over Tiny Fisscher

Tiny Fisscher (1958) is een Nederlandse schrijfster. Daarnaast is ze ook leespromotor op basisscholen, onder andere via De Schrijverscentrale en Stichting Schoolschrijver.

In 1999 verscheen haar eerste kinderboek En dan was ik de prinses. Intussen heeft ze meer dan vijftig boeken op haar naam staan. Naast kinderboeken en jeugdromans schreef de auteur ook een aantal non-fictieboeken voor jongeren en volwassenen. In 2016 brak ze bij het grote publiek door met haar bewerking van de beroemde klassieker Alleen op de wereld, van Hector Malot. Het boek werd geïllustreerd door Gouden Penseelwinnares Charlotte Dematons, was een van de vier genomineerden van het DWDD-boekenpanel en won de Librisprijs mooiste boekomslag 2016. In 2018 verscheen het boek in een Duitse uitgave. In 2018 verscheen haar romanversie van Romeo en Julia, bij Blossom Books, met illustraties van Sophie Pluim. De reeks klassiekers heeft zich sindsdien flink uitgebreid.

In 2022 w…Lees verder op Wikipedia