Boek
Nederlands

De Profeet : Verteld voor kinderen

Tiny Fisscher (auteur), Pyhai (illustrator), Khalil Gibran (naar het werk van)
Het klassieke meesterwerk van Khalil Gibran voor het eerst in 100 jaar hertaald voor kinderen!

Gibrans poëtische verhandeling over leven, liefde, zelfkennis en dood, in 1923 als 'The Prophet' uitgegeven door de Amerikaanse uitgeverij Knopf, is in de VS een duizelingwekkende negen miljoen keer verkocht en werd in meer dan honderd landen vertaald (de Volkskrant, 2021).
Khalil Gibra
Titel
De Profeet : Verteld voor kinderen
Auteur
Tiny Fisscher
Illustrator
Pyhai
Naar het werk van
Khalil Gibran
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Samsara, 2022
160 pgs
ISBN
9789493301023

Over Tiny Fisscher

Tiny Fisscher (1958) is een Nederlandse schrijfster. Daarnaast is ze ook leespromotor op basisscholen, onder andere via De Schrijverscentrale en Stichting Schoolschrijver.

In 1999 verscheen haar eerste kinderboek En dan was ik de prinses. Intussen heeft ze meer dan vijftig boeken op haar naam staan. Naast kinderboeken en jeugdromans schreef de auteur ook een aantal non-fictieboeken voor jongeren en volwassenen. In 2016 brak ze bij het grote publiek door met haar bewerking van de beroemde klassieker Alleen op de wereld, van Hector Malot. Het boek werd geïllustreerd door Gouden Penseelwinnares Charlotte Dematons, was een van de vier genomineerden van het DWDD-boekenpanel en won de Librisprijs mooiste boekomslag 2016. In 2018 verscheen het boek in een Duitse uitgave. In 2018 verscheen haar romanversie van Romeo en Julia, bij Blossom Books, met illustraties van Sophie Pluim. De reeks klassiekers heeft zich sindsdien flink uitgebreid.

In 2022 w…Lees verder op Wikipedia