Strip
Nederlands
Kriss heeft maar één doel: haar zoon Aniel terugvinden die gevangenzit aan het andere eind van de wereld. Ze trekt naar de Tijdberg. Daar kan ze door de tijd reizen. Maar eerst wachten haar verschillende proeven waaronder een duel met haar alter ego... Kriss is tot alles bereid om haar zoon te redden, maar kan ze ook haar dubbelgangster doden?
Titel
De tijdberg
Scenarist
Xavier Dorison Mathieu Mariolle
Illustrator
Fred Vignaux
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
La montagne du temps
Uitgever
Brussel: Le Lombard, 2017
50 p. : ill.
ISBN
9789055819720 (paperback)

Besprekingen

Dit zevende album van deze bijserie met in de hoofdrol de geduchte en heel aantrekkelijke Kriss van Valnor is net als het vorige deel 'Het eiland van de verloren kinderen' (2015)*weer geschreven door het duo Dorison en Mariolle. Hoewel het daar direct op volgt, is dat niet echt duidelijk. Iemand die de serie niet kent, zal weinig van de gebeurtenissen snappen. Ook als je de serie wel kent, blijft dit een merkwaardig verhaal dat niet bepaald gemakkelijk te doorgronden valt. Kriss van Valnor doet alles in haar vermogen om haar door Thorgal verwekte zoon Aniël te vinden en daarvoor moet zij onder andere over een berg vol gevaarlijke hindernissen zien te komen. Verderop in het album is aandacht voor de ervaringen van Jolan, de zoon van Thorgal die in een onverkwikkelijke strijd terecht is gekomen. De scenaristen zullen er een hele kluif aan krijgen om het volgende deel zo te schrijven dat het naadloos overgaat in deel 36 van de oerserie. De vaak donker ingekleurde tekeningen van Vignaux …Lees verder

Over Xavier Dorison

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Ji-Elle

Xavier Dorison, (Parijs, 8 oktober 1972) is een Frans schrijver van stripverhalen en filmscenario's.

Biografie

Xavier volgde na de middelbare school een commerciële opleiding. In 1997 debuteerde hij als tekstschrijver met de serie Het derde Testament, dat meteen succesvol was. Daarna volgde in 2000 de Profeet voor tekenaar Mathieu Lauffray, gevolgd door Heiligdom voor tekenaar Christophe Bec en W.E.S.T. voor Christian Rossi, met als co-scenarist Nury.

In 2006 schreef hij het scenario voor de film Les Brigades du Tigre. In 2007 begon hij een nieuwe stripreeks, Long John Silver, met Mathieu Lauffray als tekenaar en coscenarist.

Sinds 2009 doceert hij ook het schrijven van scripts aan de Émile Cohl School in Lyon en fungeert als scriptdoctor bij een groot aantal films.

In augustus 2014 werd bekend dat hij de scenario's van Thorgal ging overnemen van scenari…Lees verder op Wikipedia