Strip
Nederlands
Iedereen kent Schateiland, maar wie weet wat er werkelijk is gebeurd met de piraat Long John Silver? Xavier Dorison en Mathieu Lauffray vertellen zijn geschiedenis, op basis van spannende avonturen- en piratenverhalen. Schitterend! Lady Vivian Hastings is door haar echtgenoot in Bristol achtergelaten. Hij is afgereisd naar de nieuwe wereld. Maar Lady Vivian is niet alleen achtergebleven. Ze is ee
Titel
Lady Vivian Hastings
Auteur
Xavier Dorison Mathieu Lauffray
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Lady Vivian Hastings
Uitgever
Brussel: Dargaud Benelux, 2007
58 p. : ill.
ISBN
9789067939485 (hardback)

Over Xavier Dorison

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Ji-Elle

Xavier Dorison, (Parijs, 8 oktober 1972) is een Frans schrijver van stripverhalen en filmscenario's.

Biografie

Xavier volgde na de middelbare school een commerciële opleiding. In 1997 debuteerde hij als tekstschrijver met de serie Het derde Testament, dat meteen succesvol was. Daarna volgde in 2000 de Profeet voor tekenaar Mathieu Lauffray, gevolgd door Heiligdom voor tekenaar Christophe Bec en W.E.S.T. voor Christian Rossi, met als co-scenarist Nury.

In 2006 schreef hij het scenario voor de film Les Brigades du Tigre. In 2007 begon hij een nieuwe stripreeks, Long John Silver, met Mathieu Lauffray als tekenaar en coscenarist.

Sinds 2009 doceert hij ook het schrijven van scripts aan de Émile Cohl School in Lyon en fungeert als scriptdoctor bij een groot aantal films.

In augustus 2014 werd bekend dat hij de scenario's van Thorgal ging overnemen van scenari…Lees verder op Wikipedia