Strip
Nederlands

Scharlaken vuur

Xavier Dorison (scenarist), Grzegorz Rosinski (illustrator)
In de reeks:
Thorgal; 35
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Bag Dadh wordt belegerd door het leger van Magnus en er woeden hevige gevechten. Maar daarvoor is Thorgal niet naar de brandende stad gekomen. De viking heeft maar een doel voor ogen: Aniël terugvinden en hem uit de klauwen van de Rode Magiërs redden. Zij hebben zijn zoon gedood om hem te laten reïncarneren als hun Grote Meester, Kah-Aniël. Zal Thorgal erin slagen om het vertrouwen terug te winnen
Titel
Scharlaken vuur
Scenarist
Xavier Dorison
Illustrator
Grzegorz Rosinski
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Le feu écarlate
Uitgever
Brussel: Le Lombard, 2016
55 p. : ill.
ISBN
9789055819324 (paperback)

Besprekingen

Dit deel uit de langlopende serie stripverhalen rond Thorgal c.s. gaat vooraf aan het deel waarin drie afzonderlijke verhaallijnen bij elkaar komen. Wie de delen daarvoor niet kent, zal zich met enige wanhoop door het verhaal moeten worstelen. Immers, het is nogal warrig en biedt de nieuwe lezer nauwelijks houvast. De stad Bag Dadh wordt belegerd door de aanbidders van de religie van Yavhus die hun kruisridders de stad over land en met door ballonnen gedragen luchtschepen laten aanvallen. Aniël, de zoon van Thorgal en Kriss van Valnor, is in handen van de belegerden en wordt door hen aanbeden als de enige die de stad kan redden. Thorgal doet alles om hem uit de stad mee te nemen en hoewel Aniël er slecht aan toe is, lukt dat. Binnen het verhaal spelen nog meer intriges die het verloop ervan nog gecompliceerder maken. Voorwaar niet het meest toegankelijke deel van de serie. Wat blijft, zijn de tekeningen van Rosinski, die elk verhaal meestal naar een hoger niveau tillen. Mede door de i…Lees verder

Over Xavier Dorison

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Ji-Elle

Xavier Dorison, (Parijs, 8 oktober 1972) is een Frans schrijver van stripverhalen en filmscenario's.

Biografie

Xavier volgde na de middelbare school een commerciële opleiding. In 1997 debuteerde hij als tekstschrijver met de serie Het derde Testament, dat meteen succesvol was. Daarna volgde in 2000 de Profeet voor tekenaar Mathieu Lauffray, gevolgd door Heiligdom voor tekenaar Christophe Bec en W.E.S.T. voor Christian Rossi, met als co-scenarist Nury.

In 2006 schreef hij het scenario voor de film Les Brigades du Tigre. In 2007 begon hij een nieuwe stripreeks, Long John Silver, met Mathieu Lauffray als tekenaar en coscenarist.

Sinds 2009 doceert hij ook het schrijven van scripts aan de Émile Cohl School in Lyon en fungeert als scriptdoctor bij een groot aantal films.

In augustus 2014 werd bekend dat hij de scenario's van Thorgal ging overnemen van scenari…Lees verder op Wikipedia

Suggesties