Daisy-boeken zijn luisterboeken, bestemd voor mensen voor wie lezen moeilijk is. Je vindt ze in de afdeling Taalpunt.

Door het Daisy-fomaat op cd-rom, zijn er meer mogelijkheden dan met een gewoon luisterboek

http://luisterpuntbibliotheek.be/nl/volwassenen/voor-elk-wat-wils

Wat is een Daisy-boek?

Een Daisy-luisterboek wordt in een studio voorgelezen en op cd-rom gezet. De voorlezers zijn vrijwilligers met een aangename stem, maar ook auteurs lezen geregeld hun eigen boeken bij ons in. Een boek staat meestal op één schijfje, dikke boeken nemen soms meerdere schijfjes in beslag. Sommige boeken duren erg lang, andere hebt u in een viertal uur beluisterd. U kan zo'n 'boek' hanteren als een gewoon boek. U kan in één ruk door lezen, maar u kan ook door het boek bladeren, van zin naar zin, bladzijde naar bladzijde en van hoofdstuk naar hoofdstuk. U kan stukken opnieuw beluisteren, stiekem vooruit lezen, een bladwijzer plaatsen enz.

Een Daisy-boek beluisteren

Een Daisy-boek beluistert u met een heel gemakkelijk toestel, de Daisy-speler. Hiermee heeft u alle voordelen van de Daisy-structuur en bovendien onthoudt het toestel van verschillende boeken door elkaar waar u het laatst gebleven bent. Daisy-boeken kunt u ook afspelen op uw computer met aangepaste software (gratis verkrijgbaar bij ons en gratis te downloaden - Engelstalige website) en op uw MP3-speler (maar dan geniet u niet van de navigatiemogelijkheden).

Luisterpunt

Heb je een leesbeperking en wil je toch graag boeken lezen? Dat kan via Luisterpunt!

  • voorgelezen boeken (Daisy-boeken) kan je downloaden of streamen op je tablet, smartphone of Daisy-speler. Er zijn titels voor alle leeftijden.
  • brailleboeken worden speciaal voor jou afgedrukt en opgestuurd: zo hoef je ze niet meer in te leveren.