Verken het krantenarchief van je bibliotheek

Ben je in de bibliotheek?

Je hebt toegang tot alle artikels in het digitale archief van kranten- en tijdschriftartikelen. Begin meteen te lezen op een toestel van de bib of op je eigen toestel.

Buiten de bib

Surf naar http://bibliotheek.geel.be en selecteer in de zoekbalk het tabblad 'Krantenarchief'. Zoek nu op onderwerp. Je krijgt vervolgens het inlogscherm van de Mijn Bibliotheek-account. Eenmaal ingelogd kan je het volledige artikel lezen. 

Gazet van Antwerpen

De historische krantencollectie (vanaf 1891) van de Gazet van Antwerpen en Gazet van Mechelen wordt op dit moment gedigitaliseerd door uitgever Mediahuis en haar partners, de provincie Antwerpen, de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience, het MAS, het stadsarchief van Mechelen en de Universiteit Antwerpen. 

Op dit moment is de periode 1891-1976 en 2004 tot nu reeds doorzoekbaar. Voor de Gazet van Mechelen is dat de periode 1896-1953.

 LOG IN op het archief

Om in te loggen heb je een werkende Mijn Bibliotheek account nodig en moet je lid zijn van een openbare bibliotheek uit de provincie Antwerpen. Nog geen Mijn Bibliotheek account? Registreer je nu.