Verken het krantenarchief van je bibliotheek

Ben je in de bibliotheek?

Je hebt toegang tot alle artikels in het digitale archief van kranten- en tijdschriftartikelen. Begin meteen te lezen op een toestel van de bib of op je eigen toestel.

Gopress

Het krantenarchief van Gopress staat nu gratis open voor alle bibliotheekleden via hun Mijn Bibliotheek-profiel op https://bibliotheek.be/krantenarchief. Handig voor leerkrachten en leerlingen om van thuis uit te werken aan allerlei schooltaken.

Uitgeverij De Eenhoorn koos samen met Luisterpunt 30 boeken uit, helemaal gratis te beluisteren via de website van De eenhoorn: https://www.eenhoorn.be/nl/luisterpunt-audio

Gazet van Antwerpen

De historische krantencollectie (vanaf 1891) van de Gazet van Antwerpen en Gazet van Mechelen wordt op dit moment gedigitaliseerd door uitgever Mediahuis en haar partners, de provincie Antwerpen, de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience, het MAS, het stadsarchief van Mechelen en de Universiteit Antwerpen. 

Op dit moment is de periode 1891-1976 en 2004 tot nu reeds doorzoekbaar. Voor de Gazet van Mechelen is dat de periode 1896-1953.

Om in te loggen heb je een werkende Mijn Bibliotheek account nodig en moet je lid zijn van een openbare bibliotheek uit de provincie Antwerpen. Nog geen Mijn Bibliotheek account? Registreer je nu.