Livre audio
Néerlandais

Het grote Gruffalo luisterboek

Julia Donaldson (auteur), L.M. Niskos (traducteur), Lies Visschedijk (narrateur)
Een muis schrikt zijn belagers af door een afschrikwekkend fantasiedier als vriend te verzinnen. In het tweede verhaal waarschuwt de Gruffalo zijn kind voor de Grote Gevaarlijke Muis in het bos, maar de kleine gaat nieuwsgierig op pad. Met twee liedjes. Vanaf ca. 4 jaar.
Contenu
De gruffalo
Het kind van de gruffalo
Titre
Het grote Gruffalo luisterboek
Auteur
Julia Donaldson
Traducteur
L.M. Niskos
Narrateur
Lies Visschedijk
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Éditeur
Amsterdam: Rubinstein, © 2012
1 cd
Durée
ruim 30 min.
ISBN
9789047612476

Commentaires

Dit luisterboek bundelt de De gruffalo en Het kind van de Gruffalo. De gruffalo verdient een plaatsje tussen de prentenboeken van Janosh of Sendak en het doet trouwens in meerdere opzichten denken aan de grootmeesters. Het verhaal begint als een klassieke fabel over de gefopte vos, maar neemt snel een eigen wending. De vos nodigt de muis uit om bij hem te komen eten, maar die zegt al gevraagd te zijn bij de gruffalo. Die heeft slagtanden en ‘vlijmscherpe klauwen en knarsende kaken die alles kauwen’, en hij houdt erg van geroosterde vos. De vos rent er snel vandoor. Hetzelfde gebeurt met de uil en de slang als die te horen krijgen dat de gruffalo verlekkerd is op uilencake en slangenpastei. En telkens voegt de muis nog enkele details toe. De muis wrijft in zijn pootjes, vergenoegd dat hij de domme dieren beetgenomen heeft, want ‘natuurlijk bestaat er geen gruffal...’. Of toch?
In Het kind van de Gruffalo vertelt pa Gruffalo aan zijn dochtertje waarom ze nooit…Lire la suite
Integrale weergave van de twee succesvolle prentenboeken over de Gruffalo: 'De Gruffalo'* en 'Het kind van de Gruffalo'**. In het eerste verhaal wordt een kleine muis door achtereenvolgens een vos, een uil en een slang uitgenodigd om te komen eten omdat ze hem allemaal zien als een lekker hapje. Maar de muis weigert telkens beleefd door te antwoorden dat hij vandaag bij de Gruffalo eet. Vervolgens legt hij uit hoe dat niet-bestaande beest er uitziet (slagtanden, vlijmscherpe klauwen, eeltige knieën, oranje ogen, enz.), waarna de dieren afdruipen. Maar dan loopt hij de Gruffalo echt tegen het lijf! Ook die wil hem opeten. In het tweede verhaal waarschuwt de Gruffallo zijn kind voor de Grote Gevaarlijke Muis in het bos. Maar het Gruffalokind gaat 's avonds toch nieuwsgierig op pad. Dit verhaal vertoont heel wat parallellen met het eerste verhaal. Beide verhalen worden voorgelezen door actrice Lies Visschedijk, waarbij geluidseffecten en muziek de verhalen een extra dimensie geven. Met t…Lire la suite

À propos de Julia Donaldson

Julia Donaldson (née le 16 septembre 1948 à Londres) est une autrice britannique de littérature de jeunesse.

Biographie

Après des études de théâtre et de français, Julia Donaldson a travaillé quelques années dans l'édition et l'enseignement. Elle écrit aussi des chansons pour la télévision dont l'une donnera lieu à son premier livre jeunesse publié en 1993, A Squash and a Squeeze,. L'ouvrage est traduit en français sous le titre La ferme riquiqui.

En 2011, elle occupe la position de Children's Laureate et est faite membre de l'ordre de l'Empire britannique (MBE).

En 2020, l'auteure vit à Steyning en compagnie de son mari Malcolm, pédiatre en retraite.

Publications

L'auteure a publié de nombreux livres pour enfan…En lire plus sur Wikipedia